Alonso και Toyota ετοιμάζονται για το Ράλι Dakar 2020

Alonso και Toyota ετοιμάζονται για το Ράλι Dakar 2020

O Fernando Alonso και η Toyota Gazoo Racing αποκάλυψαν τα πρώτα στάδια του προγράμματος προετοιμασίας για τη συμμετοχή του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 στο Ράλι Dakar το 2020.

Ο Fernando Alonso αφότου παραιτήθηκε από την F1 και αφού δεν ευοδώθηκαν τα σχέδια του για επιστροφή με ένα αυτοκίνητο ικανό για νίκες (υπάρχουν φήμες ότι αυτοπροτάθηκε στις τρεις κορυφαίες ομάδες αλλά καμία δεν είχε θέση για αυτόν) συνεχίζει να δοκιμάζει νέα πράγματα, καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στόχος του είναι να γίνει όσο γίνεται πιο πλήρης ως οδηγός. Μετά το Le Mans (όπου νίκησε και μάλιστα δύο φορές, απουσία αντιπάλου για την Toyota στην κορυφαία κατηγορία, εδώ που τα λέμε) και το Indy (όπου δεν κατάφερε καν να προκριθεί στον αγώνα με το αυτοκίνητο της McLaren στην τελευταία από τις δύο προσπάθειές του), τώρα θα τον δούμε και στην έρημο. Σε συνεργασία με την Toyota προετοιμάζεται να λάβει μέρος στο Ράλι Dakar του 2020.

Ο Alonso είχε οδηγήσει ένα Hilux της Gazoo στην έρημο Kalahari τον περασμένο Μάρτιο. Κι αν εκείνη η δοκιμή ήταν διερευνητική και λίγο… PR, τώρα οι δύο πλευρές ανακοινώνουν ότι έχουν καταστρώσει ένα κανονικό σχέδιο στενής συνεργασίας στο αγωνιστικό πρόγραμμα rally raid της Toyota. Ο στόχος είναι ο Ισπανός να λάβει μέρος στο Ράλι Dakar 2020, όμως στη συμφωνία υπάρχει όρος που του επιτρέπει να υπαναχωρήσει και να μην αγωνιστεί τελικά αν δεν νιώθει άνετα.

«Είχαμε κάνει μια δοκιμή τον περασμένο Μάρτιο η οποία αποδείχτηκε σημαντική εμπειρία για τον Fernando. Όχι μόνο το διασκέδασε, αλλά μπορούσαμε να διακρίνουμε κάθε φορά που κάθονταν πίσω από το τιμόνι τη βελτίωσή του. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήρθε έτοιμος να μάθει, σαν επαγγελματίας. Είναι κάτι καινούριο για εκείνον και είμαι σίγουρος ότι έχει την ικανότητα και το μαχητικό πνεύμα να μάθει και να προσαρμοστεί», δήλωσε ο Glyn Hall, αφεντικό της ομάδας.

Αυτή την εβδομάδα ένα τετραήμερο τεστ διεξάγεται στη Namibia, μέρος ενός προγράμματος δοκιμών που θα συνεχιστεί σε Ευρώπη, Αφρική και Μ. Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτού ο Alonso θα αγωνιστεί στο Harrismith 400, 5ο γύρο του πρωταθλήματος Rally Raid Ν. Αφρικής στις 13-14 Σεπτεμβρίου.

Ο Ισπανός αναμένεται να συμμετάσχει σε τρεις τέσσερις ακόμη αγώνες, μεταξύ των οποίων και αυτός στο Μαρόκο, 3-9 Σεπτεμβρίου, ο οποίος θεωρείται η «πρόβα τζενεράλε» του Dakar.

Ο ίδιος ο Alonso δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική. Απολαμβάνει την οδήγηση εκτός δρόμου και ανυπομονεί για το επόμενο διάστημα, όπου μέσα από την προετοιμασία θα γνωριστεί καλύτερα με το αυτοκίνητο και την ομάδα. Άλλωστε νιώθει καλά στην Toyota μετά τη διπλή νίκη στο Le Mans.

Πηγή: Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube