Allrad: Μια τετρακίνητη 356 με σασί από 911

Allrad: Μια τετρακίνητη 356 με σασί από 911

Κατασκευασμένη κατά παραγγελία από την Emory Motorsports

Το "Allrad" της Emory Motorsports είναι μια ιδιαίτερη Porsche που συνδυάζει το αμάξωμα της κλασσικής 356 Coupe από το 1964 με το σασί και τα μηχανικά μέρη μιας τετρακίνητης 964 C4 του 1990.

Ο πελάτης που παρήγγειλε το restomod ήθελε να επισκέπτεται τα ski resort της ανατολικής ακτής με την 356 του, οπότε χρειαζόταν την τετρακίνηση. 

Η Emory Motorsports χρειάστηκε 4 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτή τη μοναδική κατασκευή, καθώς έπρεπε να ταιριάξει το κοντύτερο μεταξόνιο της 356 με την ανάρτηση της μακρύτερης 964) ενώ αντίστοιχα η όμορφη ουρά της 356 έπρεπε να φαρδύνει για να καλύψει το μεγαλύτερο πίσω μετατρόχιο της 964.

Για την ανάρτηση χρησιμοποιήθηκαν ρυθμιζόμενα coilover της KW που συνδυάζουν άνεση και κράτημα ενώ τοποθετήθηκαν custom ζάντες με ελαστικά Pirelli Ice Zero 205/60 και τα γνήσια φρένα της 964.

Όσο για τον κινητήρα, αυτός είναι ένας boxer τετρακύλινδρος 2,4 λίτρων με διπλά καρμπυρατέρ Weber 48 IDA και απόδοση 200 PS που συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων (G64) της 964 και προφανώς κινεί αξιοπρεπέστατα το όχημα των 975 kg. Το κεντρικό διαφορικό αγωνιστικού τύπου επιτρέπει τον διαμοιρασμό της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων, κάνοντας τη συγκεκριμένη 356 ένα όχημα παντός καιρού.

Εκτός από τις μηχανικές επεμβάσεις, η Emory Motorsports ανέλαβε και το αισθητικό κομμάτι, επιλέγοντας απόχρωση Graphite Blue Metalic σε συνδυασμό με κίτρινα κρύσταλλα για τα εμπρός φώτα. Η σχάρα οροφής από τιτάνιο κατασκευάστηκε ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο με τη βοήθεια CAD και τρισδιάστατης εκτύπωσης, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να μεταφέρει τον εξοπλισμό σκι στα ταξίδια του.

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube