Alfredo Altavilla: Αποχώρηση από επικεφαλής της Fiat Chrysler ΕΜΕΑ

Alfredo Altavilla: Αποχώρηση από επικεφαλής της Fiat Chrysler ΕΜΕΑ

Ο επικεφαλής της Fiat Chrysler για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Alfredo Altavilla, και πρώην δελφίνος του Marchionne, αποχώρησε από τη θέση του, ανεβάζοντας το θερμόμετρο για αναταραχή στις εκτελεστικές τάξεις της FCA.

Ο νέος CEO της FCA, Mike Manley, θα είναι επικεφαλής της EMEA σε προσωρινή βάση, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου εχθές, Δευτέρα. O Altavilla θα συνεργαστεί με τoν Manley μέχρι τα τέλη Αυγούστου για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση, ανέφερε η FCA.

Η αποχώρηση του Altavilla, που διαθέτει κρίσιμη διοικητική εμπειρία αποτελεί πλήγμα για τον Manley, σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο. Ο νέος CEO προσπαθεί να σταθεροποιήσει το σκάφος ύστερα από την ξαφνική απώλεια του Sergio Marchionne, ο οποίος αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του ύστερα από 14 χρόνια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Αλλά αποτελεί ίσως και το προανάκρουσμα μιας αναταραχής στις ανώτατες εκτελεστικές τάξεις της FCA, καθώς η διαδοχή δεν εξελίχτηκε με τον προσήκοντα τρόπο και υπό την υψηλή εποπτεία του Marchionne. Μια εποπτεία που θα μπορούσε να αμβλύνει εντάσεις και ενστάσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ιταλοαμερικανού κατασκευαστή. 

Να θυμίσουμε ότι ο Altavilla, μαζί με τον Manley, επικεφαλής της Jeep, και τον CFO Richard Palmer, ήταν μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για να διαδεχτούν τον Marchionne όταν θα αποχωρούσε το 2019. Όμως, καθώς ο Marchionne αρρώστησε σοβαρά λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών, η FCA επιτάχυνε τα σχέδια διαδοχής και το περασμένο Σάββατο όρισε τον Manley ως διάδοχο του Marchionne.

Ο Palmer αναλαμβάνει τον τομέα του Altavilla όσον αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη των επιχειρήσεων, δήλωσε η FCA.

Ο 54χρονος Altavilla ήταν στενός συνεργάτης της Marchionne, έχοντας εποπτεύσει τις δραστηριότητες της Fiat Chrysler σε όλη την υδρόγειο. Η παραίτησή του ανεβάζει τις μετοχές του Manley, όταν αυτός θα απευθυνθεί στους επενδυτές αύριο Τετάρτη, για πρώτη φορά ως CEO.

Ο Manley αντιμετώπισε ήδη πίεση για να δείξει ότι ήταν σε θέση να οδηγήσει την ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προς τα εμπρός χωρίς τον Marchionne. Τώρα θα αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με το εάν μπορεί να κρατήσει ενωμένη μια έμπειρη διοικητική ομάδα ή θα αντιμετωπίσει περισσότερες αναταραχές στις εκτελεστικές τάξεις της FCA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube