Albon αντί του Gasly, στην Red Bull

Albon αντί του Gasly, στην Red Bull

Αναβαθμίζεται από την Toro Rosso ο Alexander Albon και παίρνει τη θέση του Pierre Gasly στην Red Bull Racing, πλάι στον Max Verstappen.

Ο Alexander Albon, ο γεννημένος στη Μ. Βρετανία Ταϊλανδός οδηγός της Toro Rosso προάγεται στην Red Bull Racing, στη θέση του Pierre Gasly.

Με ένα αυτοκίνητο που έχει δώσει στον Ολλανδό Max Verstappen δύο νίκες και τέσσερις παρουσίες στο βάθρο στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Γάλλος team-mate του δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο podium, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χρόνοι του είναι από μισό ως 1,5” πιο αργοί από του Ολλανδού. Ενώ στη βαθμολογία Οδηγών υπολείπεται κατά τρεις θέσεις και 118 βαθμούς.

Αν και ο Helmut Marko είχε δηλώσει πρόσφατα και με στόμφο ότι η θέση του Gasly δεν κινδυνεύει ως το τέλος της σεζόν, ο Christian Horner στο ουγγρικό GP μιλώντας στον Τύπο παραδέχτηκε ότι η απόδοση του Gasly «πληγώνει» πλέον την ομάδα η οποία χάνει βαθμούς στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών ενώ έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, όπως αποδεικνύεται στα χέρια του Max Verstappen.

«Η Red Bull Racing είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τέσσερις ταλαντούχους οδηγούς οι οποίοι μπορούν να αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις στα αυτοκίνητα της Red Bull και της Toro Rosso. Η ομάδα θα αξιοποιήσει τους επόμενους εννιά αγώνες της φετινής σεζόν για να αξιολογήσει την πιθανότητα συνεργασίας με τον Alex το 2020, δίπλα στον Max Verstappen», ανακοίνωσε η Red Bull.

Η ομάδα προτίμησε τον εντυπωσιακό Ταϊλανδό ο οποίος έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς με καλύτερο τερματισμό την 6η θέση στο βροχερό γερμανικό GP (ο πρώτος του αγώνας F1 με βροχή). Στο ίδιο Grand Prix ο Daniil Kvyat ανέβηκε στο podium, το πρώτο βάθρο της ομάδας από το 2008. Θυμίζουμε ότι ο Ρώσος είχε βρεθεί στη θέση του Gasly, όταν ανέβηκε από την Toro Rosso στην πρώτη ομάδα δίπλα στον Ricciardo για να καλύψει τη θέση Vettel ο οποίος είχε φύγει για τη Ferrari. Αλλά λίγο αργότερα, υποβιβάστηκε στην Toro Rosso ξανά (πριν απολυθεί) δίνοντας τη θέση του στον Max Verstappen.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube