Aκυρώνεται το Grand Prix της Ίμολα λόγω καιρικών συνθηκών

Aκυρώνεται το Grand Prix της Ίμολα λόγω καιρικών συνθηκών

Η περιοχή της Emilia-Romagna πλήττεται από πρωτοφανείς πλημμύρες και οι ιθύνοντες της Formula 1 αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην ακύρωση του Grand Prix της Ίμολα.

Δεν θα γίνει το Grand Prix της Ίμολα και ο λόγος είναι οι φονικές πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Ιταλία, κάτι που δεν καθιστά δυνατή την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα για τις ομάδες, τους φιλάθλους αλλά και το προσωπικό.

Δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής, η αρμόδιοι έκριναν πως δε θα ήταν σωστό να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες ήδη δουλεύουν «στα κόκκινα».

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε: «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στην Ίμολα και την Emilia-Romagna, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα των πλημμυρών και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια – είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς».

Formula 1

Σε πολλές περιοχές της Μπολόνια, οι αρχές κάνουν έκκληση στον πληθυσμό να ανέβουν στους πάνω ορόφους των κτιρίων για προληπτικούς λόγους.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που διεξάγεται στην Ιαπωνία, δήλωσε από την Αλάσκα ότι θα συγκληθεί το συντομότερο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την στήριξη των πληγέντων.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων».

Πρόκειται για τη δεύτερη θεομηνία στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Τότε ο τραγικός απολογισμός ήταν δύο νεκροί και εκτεταμένες ζημιές.

Formula 1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube