To VW Polo 1.0 TSI BlueMotion έφτασε στην ελληνική αγορά

To VW Polo 1.0 TSI BlueMotion έφτασε στην ελληνική αγορά

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που συνδυάζει την τεχνολογία BlueMotion με κινητήρα βενζίνης TSI. Με μέση κατανάλωση 4,1 lt/100km θέτει νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Τα μοντέλα με το διακριτικό BlueMotion είναι ειδικές εκδόσεις, που ενσωματώνουν φιλικές προς το περιβάλλον βελτιστοποιήσεις στον κινητήρα, στη μετάδοση, στην αεροδυναμική και στο σύστημα κύλισης. 
 
Ο νέος 3κύλινδρος αλουμινένιος κινητήρας 1.0L TSI διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής, ενώ αποδίδει 95PS και 160Nm ροπής από τις 1.500 rpm. Προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις με επιτάχυνση 0-100km/h σε 10,5” και τελική ταχύτητα 191 km/h. Ωστόσο τα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμου δείχνουν πόσο εκπληκτικά αποτελεσματικός είναι: Η μέση κατανάλωση 4,1 lt/100km και τα μόλις 94 g/km CO2 αποτελούν από τις χαμηλότερες τιμές σε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης. Επίσης, είναι το μοναδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην κατηγορία με αυτόματο κιβώτιο (DSG), με εκπομπές ρύπων CO2 κάτω από 100 g/km. 
 
Οι εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου στο Polo TSI BlueMotion είναι επίσης αποτέλεσμα επιμέρους βελτιστοποιήσεων σε τομείς όπως η μετάδοση, η αεροδυναμική και η διαχείριση της τριβής. Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός περιλαμβάνει τροποποίηση στο κάτω μέρος του αμαξώματος (επίπεδο πάτωμα), εμπρός μάσκα "κλειστού" τύπου, προφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένα σπόϊλερ, πλευρικά μαρσπιέ ειδικής σχεδίασης, μεγάλη αεροτομή οροφής σε σχήμα Π, χαμηλωμένο πλαίσιο κατά 10 mm, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και μακρύτερες σχέσεις κιβωτίου, εκτός 1ης και 2ης.
 
Το νέο Polo TSI BlueMotion διατίθεται σε 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, με μηχανικό κιβώτιο 5-σχέσεων ή DSG κιβώτιο «ξηρού τύπου» 7-σχέσεων. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ οι ενδεικτικές λιανικές τιμές με απόσυρση ξεκινούν από τα €14.000 για το 3-θυρο χειροκίνητο, από τα 14.630 για το 5-θυρο χειροκίνητο, από τα €15.560 για το 3-θυρο αυτόματο και από τα €16.190 για το 5-θυρο αυτόματο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube