Toyota: Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. οι πωλήσεις των υβριδικών της μοντέλων

Toyota: Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. οι πωλήσεις των υβριδικών της μοντέλων

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων της Toyota ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια

Η Toyota ανακοίνωσε ότι οι αθροιστικές πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων της ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, αγγίζοντας παγκοσμίως τον αριθμό των 6.072 εκατομμυρίων μονάδων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταίο ορόσημο -από 5 σε 6 εκατομμύρια μονάδες- επιτεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ για την Toyota, μέσα σε εννέα μόλις μήνες. 

Από φέτος τον Ιανουάριο, η Toyota διαθέτει προς πώληση 24 υβριδικά επιβατικά μοντέλα και ένα plug-in υβριδικό σε περίπου 80 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, την επόμενη διετία θα λανσάρει συνολικά 15 νέα υβριδικά οχήματα παγκοσμίως, ανάμεσα στα οποία το νέο Harrier Hybrid στην Ιαπωνία αυτό το μήνα και το νέο Highlander Hybrid στις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον. 

Η ιαπωνική φίρμα υπολογίζει ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τα υβριδικά Toyota μείωσαν τις εκπομπές CO2 – του αερίου που ευθύνεται για το φαινόμενο το θερμοκηπίου - κατά 41 εκατομμύρια τόνους, που θα είχαν παραχθεί εάν τα οχήματα αυτά ήταν βενζινοκίνητα παρόμοιων διαστάσεων και οδηγικών επιδόσεων. 

Η Toyota εκτιμά επίσης ότι τα υβριδικά οχήματα έχουν εξοικονομήσει περίπου 15 εκατομμύρια kiloliters βενζίνης συγκριτικά με την ποσότητα που θα χρησιμοποιούσαν βενζινοκίνητα μοντέλα παρόμοιων διαστάσεων.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube