Τα ηλεκτρικά VW είναι εδώ!

Τα ηλεκτρικά VW είναι εδώ!

Δυναμική παρουσία στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015» - Πόσο κοστίζουν τα e-up!, e-Golf, Golf GTE.

Μια ξεχωριστή παρουσία στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015» έχει η γκάμα των ηλεκτροκίνητων VW, με την Kosmocar-Volkswagen να ανακοινώνει ταυτόχρονα και την επίσημη έναρξη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. 
 
Πρόκειται για τρία μοντέλα το e-up!, το e-Golf και το Golf GTΕ των οποίων οι τιμές είναι αντίστοιχα 28.000 ευρώ, 38.900 ευρώ και 37.950 ευρώ. Τα δύο πρώτα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και το τρίτο Plug In Hybrid.
 
Όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, έτσι και τα τα τρία ηλεκτροκίνητα διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της μάρκας. Ετσι το Golf GTE όταν διαθέτει Discover Media ή Discover Pro, τότε περιλαμβάνει και online υπηρεσίες Car–Net Guide & Inform.

Το e-Golf διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό Discover Pro και άρα Car – Net Guide & Inform Plus. To e-up! δεν διαθέτει Guide & Inform. Επιπλέον του Guide & Inform και τα 3 μοντέλα διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό οnline υπηρεσίες Car-Net e-Remote, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν για ένα χρόνο.

Ο χρήστης του αυτοκινήτου μέσω της διαδικτυακής πύλης e-Remote αλλά και της ειδικής εφαρμογής (App) που μπορεί να αποθηκεύσει στο smartphone του, μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητό του, όπως για παράδειγμα ποια ήταν η τελευταία θέση στάθμευσης, η διαχείριση της μπαταρίας, στοιχεία διαδρομής, χρόνοι αναχώρησης, όπως βέβαια και ανάλυση της κατάστασης του οχήματος.
 
e-up!για την πόλη
Το μικρότερο της παρέας, το e-up! προορίζεται για την κίνηση μέσα στην πόλη. Ο ηλεκτροκινητήρας των  82PS του χαρίζει μια επιτάχυνση από τα 0-80 km/h σε 8,1" και τελική ταχύτητα 130km/hΗ αυτονομία τους (μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh) φτάνει τα μέχρι 160km.
 
Το e-up! μπορεί να φορτιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Σε οικιακή μπρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 7 ώρες και 100% φόρτιση σε 9 ώρες), σε σημείο φόρτισης τύπου Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 4 ώρες και 100% φόρτιση σε 6 ώρες) και σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC με εκτιμώμενο χρόνο φόρτισης τα 30 λεπτά (80%). Η μέση κατανάλωση του e-up! είναι 11,7kWh/100km το οποίο αντιστοιχεί σε 2,3€/100km βάσει του τρέχοντος οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ.
 
Το μεγαλύτερο e-Golf
Το e-Golf όπως λέει και το όνομά του είναι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf. Οι 115 ίπποι του ηλεκτροκινητήρα του του εξασφαλίζουν επιτάχυνση (0-80 km/h) σε 6.9" και τελική ταχύτητα 140km/h
 
Εδώ έχουμε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 24,2 kWh που εγγυάται αυτονομία 190km και επίσης φορτίζεται με τους ίδιους τρεις εναλλακτικούς τρόπους όπως και το e-up!: Σε οικιακή μπρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 10 ώρες και 100% φόρτιση σε 13 ώρες), σε σημείο φόρτισης τύπου Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 6 ώρες και 100% φόρτιση σε 8 ώρες), σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC με εκτιμώμενο χρόνο φόρτισης τα 30 λεπτά (80%). Η μέση κατανάλωση του e-Golf είναι 12,7kWh/100km το οποίο αντιστοιχεί σε 2,5€/100km.
 
To υβριδικό Golf GTE
Εδώ έχουμε μια διαφορετική πρόταση από τις δύο προηγούμενες. Το Plug In Hybrid Golf GTE εφοδιάζεται με τον 1.4 TSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, αλλά και με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 102 ίππων. Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεται μόλις 7,6" για τη διαδικασία του 0-100 Km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 222 Km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8,7 KWh φορτίζει σε 3,5 ώρες από οικιακή παροχή ή σε 2,5 ώρες με χρήση wallbox. 
 
Το Golf GTE έχει μια αυτονομία 50 Km αν κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ συνδυάζοντας μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία και ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου η αυτονομία του φτάνει τα 939km. Η μικτή του κατανάλωση είναι μόλις 1,6lt/100km με εκπομπές ρύπων CO2 37gr/km, αριθμοίπου προκύπτουν βάσει κάλυψης διαδρομής κατά 2/3 με πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση και κατά 1/3 με υβριδική, όπως ορίζει ο NEDC (New European Driving Cycle).
 
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube