Συνεχίζουν ανοδικά τα EV στην Ευρώπη

Συνεχίζουν ανοδικά τα EV στην Ευρώπη

Τα EV συνεχίζουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

EV sales

Ούριος άνεμος φαίνεται πως πλέει στις πωλήσεις των EV και κατά τον μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ACEA, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν διπλάσιες πωλήσεις (165.156 αυτοκίνητα), σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο. Οι νέες ταξινομήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για να μιλήσουμε και με αριθμητικά δεδομένα είναι ανεβασμένες κατά 21%.

Η ανοδική πορεία των EV συνεχίζεται σταθερά στην Ευρώπη

Tesla Model Y

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ταξινομήσεις Αυγούστου: Τα υβριδικά ανεβαίνουν

Πώς μεταφράζεται με απλά λόγια αυτή η αύξηση; Ένα στα πέντε αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικά. Όχι plug-in hybrid ή κάτι τέτοιο, αλλά αμιγώς ηλεκτρικά. Η ένωση πάντως δεν αναλύει τις τοπικές πωλήσεις ανά χώρα προέλευσης.

Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση για τα EV που ξεπέρασε το 20% των πωλήσεων στην ΕΕ για πρώτη φορά, δείχνει ενδεχομένως γιατί οι κινεζικές εταιρείες επιθυμούν ολοένα και περισσότερο να εδραιώσουν τη θέση τους στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Προφανώς όμως, τα EV έχουν ακόμη δρόμο για να γίνουν το πιο δημοφιλή αυτοκίνητα παντός είδους. Φιλοδοξούν όμως να συνεχίσουν την ελπιδοφόρα (για τους κατασκευαστές) ανοδική τους πορεία. Ήδη υπερτερούν αριθμητικά των πωλήσεων plug-in hybrid (7,4%) και δεν απέχουν πολύ από το 23,9% που έχουν συγκεντρώνουν τα υβριδικά αυτοκίνητα. Η ζήτηση για τα EV ξεπέρασε επίσης κατά πολύ την επιθυμία για ντίζελ, που σύμφωνα με το Reuters ανέρχεται σε μόλις 5%. Η πτώση αυτή είναι εκκωφαντική, αν αναλογιστούμε ότι πριν από 5 χρόνια, τα αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ κάλυπταν το 50% της συνολικής ζήτησης.

VW UP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Volvo βάζει τέλος στους κινητήρες ντίζελ

Για να επανέλθουμε στο στίβο των ηλεκτρικών, από τις αρχές του έτους, μέχρι και τον Αύγουστο, έχουν πωληθεί ένα εκατομμύριο EV. Aν μη τι άλλο, δεν το λες μικρό νούμερο. Βάσει των στοιχείων, η αγορά της Ευρώπης είναι πιο πρόσφορη για τα EV, σε σχέση με την αμερικανική αγορά. Εκεί παρά το γεγονός, ότι τα EV είδαν τα ποσοστά τους αυξημένα κατά 63%, καλύπτουν μόλις το 7% των συνολικών πωλήσεων στην εγχώρια αγορά.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, πως οι πωλήσεις των αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση για 13ο συνεχόμενο μήνα. Συνολικά, μόνο τον Αύγουστο, ταξινομήθηκαν 904.509 αυτοκίνητα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube