Στις εκθέσεις το νέο Ford Explorer

Στις εκθέσεις το νέο Ford Explorer

Το νέο μεγάλο 7θέσιο SUV της Ford διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού και μία κινητήρα.

Ξεκίνησε και στην ελληνική αγορά η διάθεση της έκτης γενιάς του 7θέσιου Ford Explorer, με την εγχώρια αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογό του.

Πιο αναλυτικά, το νέο Ford Explorer διατίθεται αποκλειστικά με ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα EcoBoost V6 των 3,0 λίτρων με 363 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα με 102 PS, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 457 PS και τα 825 Nm. Το νέο Explorer είναι τετρακίνητο (i-AWD) και εφοδιάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων, διαθέτοντας επτά προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco και Deep Snow & Sand).

Ford Explorer PHEV 2020 drive.gr 11

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 13,6 kWh και σύμφωνα με τον κατασκευαστή εξασφαλίζει 42 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP). Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h απαιτεί 6” και η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 230 km/h, με τις εκπομπές CO2 να ορίζονται στα 71 g/km (WLTP) και η μέση κατανάλωση στα 3,1 lt/100 km (WLTP).

Το 5μετρο SUV της Ford διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, ST και Platinum, που διαθέτουν πληθώρα χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας, και διαφέρουν ελαφρώς ως προς την εμφάνιση.

Η τιμή εκκίνησης του νέου Ford Explorer στην έκδοση ST έχει καθοριστεί στις €84.885, ενώ για την έκδοση Platinum στις €85.576.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube