Στην Ελλάδα το νέο VW Polo GTI

Στην Ελλάδα το νέο VW Polo GTI

Το νέο VW Polo GTI με τους 207 PS ξεκινά την εμπορική του πορεία και στην Ελλάδα, με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή που θα είναι διαθέσιμο.

VW Polo GTI

Η κορυφαία έκδοση του σούπερμίνι της VW έφτασε στην ελληνική αγορά. Το νέο VW Polo GTI διατηρεί κάτω από το καπό του τον 2.0 TSI με την ισχύ του πλέον να ανέρχεται στους 207 PS και τα 320 Nm ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 1.500 έως τις 4.500 rpm. 

Το τετρακύλινδρο τούρμπο μοτέρ συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (ΧDS). Τα πρώτα 100 km/h από στάση επιτυγχάνονται σε χρόνο 6,5’’, με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 240 km/h. 

VW Polo GTI

Εξωτερικά, το νέο VW Polo GTI έχει μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm σε σχέση με το συμβατικό Polo, διαθέτει πιο επιθετικούς σε σχεδίαση προφυλακτήρες, νέα LED φωτιστικά σώματα και κοσμείται από μια κόκκινη γραμμή στη μάσκα, λογότυπους GTI, κόκκινες δαγκάνες φρένων και διπλή απόληξη εξάτμισης.

Στην καμπίνα τα καρό καθίσματα, σήμα κατατεθέν των όλων των εκδόσεων GTI της γερμανικής μάρκας, δίνουν το παρών και εδώ, με τη διχρωμία σε μαύρο και κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στο ταμπλό.

Ωστόσο, η σημαντικότερη αναβάθμιση στο εσωτερικό αφορά την ενσωμάτωση του νέας γενιάς infotainment «Ready2Discover» της VW, το οποίο φέρει οθόνη αφής 8'' υψηλής ευκρίνειας και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25''. Προαιρετικά, το σύστημα μπορεί να αναβαθμιστεί με οθόνη αφής 9,2''. Στις λειτουργίες του περιλαμβάνονται αναβαθμισμένες online υπηρεσίες «We Connect» της μάρκας.

VW Polo GTI

Παράλληλα, ο οδηγός του Polo GTI έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα παραμετροποίησης του οχήματος: Eco, Normal και Sport, με το τελευταίο να προσφέρει και έναν πιο μπάσο τόνο, ενισχύοντας τη σπορ αίσθηση του μοντέλου. 

Η τιμή εκκίνησης του νέο VW Polo GTI στην ελληνική αγορά είναι τα €36.600.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube