Στην Ελλάδα η Lamborghini Huracán Spyder

Στην Ελλάδα η Lamborghini Huracán Spyder

Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε την πρώτη Lamborghini Huracán Spyder που πάτησε τους τροχούς της στην Ελλάδα.

Σε μια εκδήλωση με καλεσμένους εκπροσώπους του Τύπου και ιδιοκτήτες των κοσμημάτων της φίρμας, παρουσιάστηκε η Lamborghini Huracán Spyder στην Ελλάδα.

Το λεπτό γούστο και το δυνατό συναίσθημα, συστατικά απαραίτητα στην κατασκευή κάθε Lamborghini, χαρακτήρισαν την βραδιά που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις της Trident Cars ο κ. Γιώργος Λυμπεράκης, αντιπρόσωπος της Lamborghini, της Maserati και της Lotus στη χώρα μας.

Σε σχέση με την ανοιχτή Gallardo, η Huracán Spyder είναι σύμφωνα με τη Lamborghini 40% πιο άκαμπτη, ενώ πετυχαίνει 50% μεγαλύτερη αρνητική άντωση (downforce). Η μαλακή οροφή της αναδιπλώνεται σε 17’’, και με ταχύτητα έως 50 km/h. Με κλειστή οροφή, η εταιρία ισχυρίζεται ότι το επίπεδο θορύβου δεν διαφέρει από αυτό της κλειστής Huracán. Πίσω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, τα εξογκώματα του αμαξώματος κρύβουν και τα roll bar που προστατεύουν σε περίπτωση ανατροπής. Το μικρό πίσω παρμπρίζ που βρίσκεται ανάμεσά τους ανεβοκατεβαίνει ανεξάρτητα από την οροφή, έτσι ώστε να εκτελεί χρέη ανεμοθραύστη εφόσον το επιθυμεί ο οδηγός.

H Lamborghini Huracán Spyder χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με την κουπέ έκδοση. Ο V10 των 5,2 lt, που αποδίδει 610 PS και 57 kgm, συνδυάζεται εδώ για πρώτη φορά με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (CoD) και start-stop. Συστήματα που θα υιοθετηθούν μέσα στο 2016 και από την κλειστή Huracán. Η Spyder πάντως επιβαρύνεται με 120 kg επιπλέον (1.542 kg) οπότε οι επιδόσεις τις είναι λίγο υποδεέστερες. Έτσι, ο χρόνος που χρειάζεται για το 0-100 km/h αυξάνεται από τα 3,2’’ στα 3,4’’, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 325 km/h.

Οι παραδόσεις των πρώτων Lamborghini Huracán Spyder σε πελάτες θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2016. Η τιμή της στην Ιταλία έχει οριστεί στα €186.450 προ φόρων. Στην Ελλάδα; Κάτι ψιλά κάτω από τις… €400.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube