Ρεκόρ πωλήσεων Lamborghini

Ρεκόρ πωλήσεων Lamborghini

Τα σούπερκαρ της Lamborghini μπορεί να είναι ακριβοθώρητα, αλλά κάθε χρόνο οι «Ταύροι» που πωλούνται είναι όλο και περισσότεροι. Έτσι και το 2016.

Το 2016 απετέλεσε ακόμη μια χρονιά-ρεκόρ για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της SantAgata, καθώς η Lamborghini πούλησε 3.457 σούπερκαρ.

Τα 3.457 που πούλησε τη χρονιά που μας πέρασε η Lamborghini μπορεί ως απόλυτη τιμή να ακούγεται χαμηλή, αλλά αντιπροσωπεύει αύξηση 7% σε σχέση με ό,τι πούλησε το 2015. Μια αύξηση που ήρθε να προστεθεί στην 5ετή αδιάλειπτη ανάπτυξη του Ιταλού κατασκευαστεί που είδε τα νούμερά του να βελτιώνονται για έκτη συνεχή χρονιά.

Η εταιρεία της SantAgata Bolognese ξεπέρασε για πρώτη φορά στην 54χρονη ιστορία της τις 3.400 μονάδες. Το νούμερο γίνεται εντυπωσιακότερο αν αναλογιστεί κάποιος ότι η εταιρεία ουσιαστικά διαθέτει δύο μόνο βασικά μοντέλα: Την 10κύλινδρη Huracán που το κοντέρ της για το 2016 έγραψε 2.533 αυτοκίνητα κάθε τύπου αμαξώματος, κάνοντας και προσωπικό ρεκόρ, και την τη 12κύλινδρη Aventador με 1.104 αυτοκίνητα –το 6.000στό αυτοκίνητο στην ιστορία του μοντέλου κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Avantador Roadster [video]

Τη μερίδα του… λέοντος στις πωλήσεις του «Ταύρου» πήρε η αμερικανική αγορά με 1.041 αυτοκίνητα, αλλά αύξηση σημείωσαν και οι αγορές των EMEA –Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική- και του Ειρηνικού. Συγκρινόμενες δε με τις πωλήσεις της προηγούμενης δεκαετίας, η αύξηση πωλήσεων είναι συνταρακτική, πόσω μάλλον με τα νούμερα προ του 1999, οπότε και η Lamborghini εξαγοράστηκε από το VW Group, που ήταν λίγες εκατοντάδες αυτοκίνητα. Το φράγμα των 1.000 πωλήσεων έσπασε το 2003, ενώ αυτό των 2.000 το 2006. Με μόνη πτωτική χρονιά το 2009, οι ετήσιες πωλήσεις της ιταλικής εταιρείας ανέβαιναν σταθερά για να φτάσουν το 2014 τα 2.530 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Την νέα χρονιά δεν αναμένεται κάποια θεαματική αύξηση στα νούμερα, αλλά από το 2018, με το λανσάρισμα της Urus, οπότε και η εταιρεία θα προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στην γκάμα της. Το ντεμπούτο του crossover εκτιμάται ότι θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της εταιρείας.

[Πηγή Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube