Πώς τα ακριβά μοντέλα έσωσαν τα ταμεία της BMW

Πώς τα ακριβά μοντέλα έσωσαν τα ταμεία της BMW

Παρά την κρίση των ημιαγωγών και τις μειωμένες πωλήσεις η BMW κατάφερε να αυξήσει την κερδοφορία της. 

Το BMW Group ανέφερε άλμα στα κέρδη του τρίτου τριμήνου που ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς δίνοντας έμφαση στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας του, που έχουν και υψηλότερο περιθώριο κέρδους, κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη μείωση της παραγωγής λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Τα κέρδη του ομίλου προ φόρων αυξήθηκαν κατά 50% στα €2,9 δισ., ανακοίνωσε η BMW, σε σύγκριση με μια μέση εκτίμηση των αναλυτών που μιλούσε για ένα ποσό της τάξης των €2,5 δισ.

Τα προβλήματα με την προσφορά ημιαγωγών που έχουν «φρενάρει» ολόκληρο τον κλάδο θα παραμείνουν και πέραν του τρέχοντος έτους.

«Οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί σημαντικά από την ευνοϊκή σταθερή κατάσταση της αγοράς και τη συνεχιζόμενη έντονη ζήτηση», δήλωσε ο Chief Financial Officer της εταιρείας, ο Nicolas Peter.

Η BMW αντιμετώπισε την αναταραχή από την έλλειψη microchip καλύτερα από άλλες εταιρείες, και στα τέλη Σεπτεμβρίου πήγε ενάντια στο ρεύμα και αύξησε τις προσδοκίες για κέρδη στο τέλος του έτους.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπόρεσαν να αντισταθμίσουν μεγάλο μέρος της κρίσης με υψηλότερες τιμές και στροφή της παραγωγής προς τα πιο προσοδοφόρα μοντέλα τους, οι προμηθευτές τους δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την κρίση και είναι σε πιο δεινή οικονομική θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube