Πετάνε οι πωλήσεις της Mercedes-Benz

Πετάνε οι πωλήσεις της Mercedes-Benz

Με μια εξαιρετική επίδοση για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, πλησιάζει με γοργό ρυθμό τη BMW στη μάχη των premium κατασκευαστών.

Σχεδόν διπλάσια ήταν η αύξηση που σημείωσαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz σε σχέση με εκείνες της BMW στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η άνοδος του αστεριού έφτασε το 13%, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν κατά 6% και της Audi κατά 4%.

Ο στόχος της Mercedes-Benz είναι να προσπεράσει τη BMW μέχρι το 2020, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θα επιτευχθεί πιο νωρίς. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την τρέχουσα περίοδο η Mercedes-Benz έχει σημαντικά πιο φρέσκια γκάμα και από τους δύο ανταγωνιστές της.

Αιχμή του δόρατος είναι η ολοκαίνουργια E-Class (δείτε τις τιμές της εδώ) που μόλις ξεκίνησε την πορεία της, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα καλύτερη πορεία στο δεύτερο μισό του 2016.

Εάν τελικά η Mercedes-Benz υλοποιήσει το στόχο της, θα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των premium πωλήσεων για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 χρόνια.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube