Πάνω από 1.500 προ-παραγγελίες για το νέο Abarth 500e

Πάνω από 1.500 προ-παραγγελίες για το νέο Abarth 500e

Μετά την αποκάλυψη του τον περασμένο Νοέμβριο, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Abarth έχει εξασφαλίσει ήδη περισσότερες από 1.500 προ-παραγγελίες της συλλεκτικής έκδοσης Scorpionissima.

Abarth 500e

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth 500e έχει ξεκινήσει να ηλεκτρίζει το κοινό στην Ευρώπη, έχοντας ήδη λάβει περισσότερες από 1.500 προ-παραγγελίες της συλλεκτικής έκδοσης Scorpionissima, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.949 μονάδες (σ.σ.: 1949 είναι η χρονιά ίδρυσης της Abarth). 

Αυτή η επιβράβευση σε εμπορικό επίπεδο, έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του νέου μοντέλου τον περασμένο Νοέμβριο στο χώρο του ιστορικού εργοστασίου του Lingotto στο Τορίνο. Εκεί το 500e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας του Σκορπιού, έθεσε τις βάσεις για τη φιλοσοφία εξηλεκτρισμού της Abarth.

Με βασικό πυλώνα το γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και την οδηγική αίσθηση ενός αυτοκινήτου, η Abarth αξιοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία παράλληλα μειώνει σημαντικά και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα που έχει ένα αυτοκίνητο. 

Abarth 500e
 
Χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του, το Abarth 500e έχει ιδανική κατανομή βάρους και μεγαλύτερα μετατρόχια για ακόμα καλύτερη σταθερότητα και πρόσφυση. Το νέο 500e είναι το πλέον άμεσο και διασκεδαστικό Abarth 500, έχοντας καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το Abarth 695 των 180 PS. 

Ειδικότερα στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40 km/h) είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο (50%) σε σχέση με το βενζινοκίνητο 695 με τους 180 ίππους. Αλλά και στην επιτάχυνση με μεγαλύτερες ταχύτητες (60-100 km/h), το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο κατά σχεδόν 1 sec, ενώ η συνολική του ανωτερότητα καταγράφεται και στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, όπου το νέο Abarth 500e κερδίζει το 695 στο γύρο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά.
 
Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με μπαταρία 42 kWh και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 155 PS που εξασφαλίζει δυναμικές ρεπρίζ και επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 7’’. Την ίδια στιγμή οι υψηλές επιδόσεις συνδυάζονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Με δυναμική εμφάνιση και πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης, το Abarth 500e να υποστηρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Ιταλικής μάρκας που διαχρονικά εστιάζει στο στιλ, την απόδοση και την οδηγική απόλαυση.
 
Στις αρχές του 2ου τριμήνου η γκάμα του νέου Abarth 500e αναμένεται να είναι διαθέσιμη για παραγγελίες και στην ελληνική αγορά, με το μοντέλο να επωφελείται από τα οφέλη που προκύπτουν από το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’». Οι πρώτες αφίξεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ιστορία της Abarth αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του καλοκαιριού.

Πηγή: Abarth

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE