Opel: Καινούργιο τουρμποντίζελ 120 PS για το Crossland X

Opel: Καινούργιο τουρμποντίζελ 120 PS για το Crossland X

Η Opel ενέταξε ένα καινούργιο μοτέρ τουρμποντίζελ στην γκάμα του Crossland X, το πρόσφατο 1.500άρι μπλοκ HDI της PSA, στην έκδοση των 120 PS, αποκλειστικά με 6άρι αυτόματο σασμάν και τιμή εκκίνησης τις €20.650.

Τον 1.600άρη κινητήρα τουρμποντίζελ των 120 ίππων τον έφαγε η μαρμάγκα στην γκάμα του κόμπακτ SUV της Opel, εις όφελος της τελευταίας μηχανικής μονάδας του Groupe PSA. Με άλλα λόγια, το Crossland X επωφελείται του ολοκαίνουργιου μοτέρ 1.5 των 120 ίππων, ήδη παρόντος σε μεγάλο αριθμό μοντέλων του ομίλου.

Με 30,6 kgm ροπή δεν διαφοροποιείται στα χαρτιά από τον απερχόμενο 1.600άρη κινητήρα (που διέθετε την ίδια ισχύ και ροπή), αλλά από την άλλη επιτρέπει στην Opel να διατηρήσει μια έκδοση ντίζελ του Crossland X στο κάδρο της αγοράς με το πέρασμα στο WLTP και στην καινούργια προδιαγραφή Euro 6d-Temp. Μια παράδοξη επιλογή σε μια κατηγορία όπου η βενζίνη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Στον κύκλο WLTP, το μοτέρ αυτό κινείται σε κατανάλωση μεταξύ των 5,1 και 5,5 lt/100 km. Η Opel ανακοινώνει 105 g/km CO2 στον κύκλο NEDC (το παρωχημένο πλέον πρότυπο) για ένα μοτέρ που θα μπορούσε, ακόμη και με την πλήρη υιοθέτηση του WLTP, να παραμείνει χαμηλά σε τέλη κυκλοφορίας και με άδεια για τον Πράσινο Δακτύλιο.

Με επιλεκτική καταλυτική αναγωγή SCR με Adblue, όπως και η πλειονότητα των σημερινών τουρμποντίζελ του Groupe PSA, ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο 6άρι κιβώτιο στο Crossland X. Η τιμή του ξεκινά από τις €20.650 για τη βασική έκδοση Χ-Cite, ανεβαίνει στις 21.850 για την X-Plore και φτάνει τις €24.350 στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού X-Clusive.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube