Opel Easytronic 3.0 για φθηνό αυτόματο σασμάν

Opel Easytronic 3.0 για φθηνό αυτόματο σασμάν

H Opel καλύπτει την ανάγκη για μια φθηνή αυτόματη μετάδοση με το Easytronic 3.0 στα Karl, Adam, Corsa και Astra.

Με σκοπό να υποστηρίξει τους καταναλωτές που δεν μπορούν να αγοράσουν μια ακριβή και πλήρως αυτόματη έκδοση αυτοκινήτου, η Opel προσέθεσε μια πιο οικονομική επιλογή ενός αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου στα μικρότερα μοντέλα της γκάμας της.

Το σασμάν υπό την ονομασία Easytronic 3.0 είναι μία νέα αυτοματοποιημένη χειροκίνητη μετάδοση που διατίθεται με τα Karl, Adam και Corsa, αλλά και με το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016, το νέο Astra.

H Opel διευκρινίζει ότι η απόφασή της να εντάξει το σασμάν αυτό στην γκάμα της, έρχεται ως απάντηση στις αναρίθμητες ώρες που ξοδεύουν οι οδηγοί στα μποτιλιαρίσματα στις πόλεις, με τις επαναλαμβανόμενες αλλαγές 1ης και 2ης. Έτσι, απαλλάσσει τους οδηγούς από έξοδο της «πολυτέλειας μιας αυτόματης μετάδοσης», που θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν έχουν τα χρήματα. Καθώς αυτή η πολυτέλεια, τις περισσότερες φορές, κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ.

Εδώ λοιπόν έρχεται να απαντήσει η Opel με το Easytronic 3.0, ένα κιβώτιο που βασίζεται στο χειροκίνητο, αλλά διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα αλλαγών σχέσεων. Μετάδοση που όπως προσδιορίζει η Opel είναι μια «οικονομική και αποτελεσματική εναλλακτική ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου για μικρά ή κόμπακτ αυτοκίνητα». Σε σύγκριση με τις προηγούμενες αυτοματοποιημένες χειροκίνητες μεταδόσεις της Opel, το Easytronic 3.0, λέει η εταιρεία, «εντυπωσιάζει με τις πιο στρωτές αλλαγές και τη μείωση του χρόνου αντίδρασης».

Το Easytronic 3.0 διαθέτει «χειροκίνητη επιλογή, ευρεία κλιμάκωση των πέντε ταχυτήτων που μειώνει το ρυθμό περιστροφής του μοτέρ για πιο χαμηλό επίπεδο θορύβου, ενώ διαθέτει ρύθμιση “Creep” για μανούβρες χαμηλής ταχύτητας».

Ακόμα, το σύστημα stop/start που διαθέτει μειώνει την κατανάλωση και, όπως λέει η Opel, καθιστά ικανό το νέο Astra 1.0 ecoFLEX σε συνδυασμό με το Easytronic 3.0 να καίει μόλις 4,2 lt/100 km στο συνδυασμένο κύκλο NEDC.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το Easytronic 3.0 δεν είναι κβώτιο νέας εοδείας για την Opel, καθώς με το Adam και το Corsa συνδυάζεται εδώ και ένα χρόνο, ενώ περιλήφθηκε εξαρχής και στην γκάμα του νέου Astra. 

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube