Opel Corsa Days για την έλευση του Corsa στην Ελλάδα

Opel Corsa Days για την έλευση του Corsa στην Ελλάδα

Το νέο Opel Corsa ήρθε στην Ελλάδα, και ο επίσημος αντιπρόσωπος στη χώρα μας γιορτάζει την έλευσή του με διήμερες εκδηλώσεις.

Opel Corsa

Η εμπορική πορεία του επιτυχημένου Opel Corsa ξεκίνησε, με την εταιρεία να διοργανώνει εορταστικά events την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου για όσους θέλουν να το δουν από κοντά ή να το οδηγήσουν.

Φέτος, το Opel Corsa αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο σε επίπεδο πωλήσεων, ανεξαρτήτως κατηγορίας στη χώρα μας, με τη νέα του γενιά να είναι εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη σε κάθε επίπεδο με σκοπό να ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει ανά τα χρόνια με τους Έλληνες καταναλωτές.

Παρατηρώντας το εξωτερικά, αμέσως γίνεται αντιληπτή η πιο μοντέρνα και στιλάτη σχεδίαση χάρη στο Opel Vizor, τη νέα χαρακτηριστική μάρκα της εταιρείας.  Οι εισαγωγές αέρα είναι πλέον μεγαλύτερες, ενώ στο πίσω μέρος, κάτω από τη σήμα της εταιρείας αναγράφεται ολογράφως ο λογότυπος «Corsa».

Το νέο Opel Corsa είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, με την αρχική του τιμή να ορίζεται στις €17.900

Opel Corsa

H φρεσκάδα του εξωτερικού προφίλ συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με νέες επενδύσεις στα καθίσματα και στον λεβιέ ταχυτήτων, νέας σχεδίασης τιμόνι, και νέο επιλογέα ταχυτήτων στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο.

Τις εντυπώσεις βέβαια, τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά  κερδίζει το πλήρως ψηφιακό cockpit με το νέο σύστημα infotainment. Η ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά, multimedia και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο ενημερωμένο  περιεχόμενο, που συλλέγει διαρκώς πληροφορίες από το περιβάλλον και εξελίσσεται, ώστε να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προτιμήσεις των επιβατών.

Φυσικά, η ομπρέλα των συστημάτων ασφαλείας είναι υπερπλούσια (και υπέρσυγχρονη), με συστήματα υποβοήθησης που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και πιο ασφαλή, όπως το σύστημα πλευρικής προστασίας και η νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης. Πολλά από αυτά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα συμπεριλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και αναγνώριση πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, η αναγνώριση των πινακίδων οδικής σήμανσης, η αναγνώριση κόπωσης οδηγού και το park pilot πίσω.

Opel Corsa

Το νέο Corsa Electric προσφέρει περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερη ισχύ, βελτιωμένη μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία. Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα: έναν νέο ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 156 ίππων και αυτονομία έως και 405 χιλιομέτρων, καθώς και τη δοκιμασμένη επιλογή των 136 PS με βελτιωμένη τιμή αυτονομίας, που φτάνει μέχρι τα 357 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία του  μπορεί να φορτίσει έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 100kW. Εκτός από τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7.4kW, προαιρετικά διατίθεται και ένας τριφασικός φορτιστής, ισχύος 11kW.
Επιπλέον, το νέο Opel Corsa θα είναι το πρώτο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή που θα προσφέρεται με 48V τεχνολογία υβριδικής κίνησης.

Opel Corsa

Το σύστημα περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λτ., απόδοσης είτε με 100 άλογα είτε 136 ίππους, που συνδυάζεται με ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Opel Corsa δεν έχετε παρά να διαβάσετε την οδηγική μας εμπειρία με το δημοφιλέστατο γερμανικό μοντέλο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube