Nissan: To νέο Qashqai έφτασε τις 10.000 παραγγελίες στην Ευρώπη

Nissan: To νέο Qashqai έφτασε τις 10.000 παραγγελίες στην Ευρώπη

Με το ολοκαίνουργιο crossover της Nissan να κάνει την εμφάνισή του στις εκθέσεις, οι παραγγελίες των υποψήφιων αγοραστών έχουν ήδη ξεπεράσει τις 10.000 στην Ευρώπη!

Η τρίτη γενιά του Nissan Qashqai παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και σιγά σιγά έρχεται η στιγμή που θα βρεθεί σε περίοπτη θέση στις αντιπροσωπείες της μάρκας, σε όλη την Ευρώπη. Χάρη στην προσεκτικά εκτελεσμένη στρατηγική της Nissan πριν από το λανσάρισμα του μοντέλου, οι υποψήφιοι αγοραστές μπόρεσαν να δουν και να μάθουν περισσότερα για το νέο Qashqai, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν την ολοκαίνουργια πλατφόρμα του, τις προηγμένες επιλογές των «εξηλεκτρισμένων» κινητήριων συνόλων, καθώς και τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά άνεσης, ευκολίας και ασφάλειας.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η Nissan έχει διατηρήσει τις κατευθυντήριες αρχές που οδήγησαν στην σύλληψη της ιδέας, στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των δύο προηγούμενων γενεών του Qashqai: κομψός σχεδιασμός, αναβαθμισμένο αμάξωμα και αποτελεσματικά κινητήρια σύνολα, σε συνδυασμό με αυξημένη ποιότητα και οδηγική εμπειρία από μια υψηλότερη κατηγορία. Χάρη στη νέα πλατφόρμα Alliance CMF-C, ενός προτύπου προηγμένης μηχανικής, καινοτομίας και προηγμένης τεχνολογίας, το νέο Qashqai φιλοδοξεί να ανεβάσει και πάλι πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των crossovers.

«Απευθυνόμενοι σε αυτούς τους πρώτους πελάτες, έχουμε ακούσει με συνέπεια πόσο πολύ αγαπούν το τωρινό Qashqai τους και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι του νέου μοντέλου. Πολλοί εξ αυτών, μας έχουν εμπιστευτεί από το πρώτης γενιάς Qashqai , επομένως αυτή η αγορά θα αντιπροσωπεύει το τρίτο ή ακόμα και το τέταρτο Qashqai. Αυτή είναι μια πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης για το πώς το Qashqai ταιριάζει στην καθημερινή τους ζωή», δήλωσε ο Nicolas Tschann, γενικός διευθυντής και product marketing για τα crossover της φίρμας.

nissan

Την εμφάνιση του νέου Qashqai επιμελήθηκε η ομάδα της Nissan Design Europe, με έδρα στην καρδιά του Λονδίνου, ενώ στον μηχανολογικό τομέα την καθοδήγηση ανέλαβε το Nissan Technical Center Europe, που βρίσκεται στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάνω από τρία εκατομμύρια Qashqai έχουν πουληθεί από το 2007, όταν η Nissan δημιούργησε την συγκεκριμένη κατηγορία που έμελλε να ταράξει τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, το Nissan Qashqai καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, έχοντας σχεδόν φθάσει τα 38.000 αυτοκίνητα, από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2007.

Οι τιμές του ολοκαίνουργιου Nissan Qashqai ξεκινούν από τις €24.490 στη χώρα μας, με το μοντέλο να βρίσκεται σύντομα στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα. Αρχικά, η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει ήπια υβριδικές εκδόσεις του 1.3 DiG-T (140 PS και 158 PS) με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσει και το πλήρως υβριδικό e-Power (190 PS).

Η βασική έκδοση ισχύος του 1.3 DiG-T (140 PS/ 240 Nm) συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η ισχυρότερη έκδοση (158 PS) συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (260 Nm) είτε με αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT (270 Nm). Το τελευταίο είναι το μόνο που συνδυάζεται και με σύστημα τετρακίνησης, το οποίο έχει λειτουργίες οδήγησης Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road.

Σε κάθε περίπτωση, μια μπαταρία 12V ALiS (Advanced Lithium-ion battery System) που φορτίζει από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, τροφοδοτεί με ενέργεια έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Αυτός με τη σειρά του ενισχύει τη ροπή (+6 Nm για έως και 20"), βελτιώνει τη λειτουργία του συστήματος start/stop για πιο συχνό σβήσιμο του θερμικού μοτέρ και ταχύτερη επανεκκίνηση, ενώ στην περίπτωση συνδυασμού με το αυτόματο κιβώτιο CVT, επιτρέπει coasting με σβηστό μοτέρ για μικρά χρονικά διαστήματα. Ο ήπιος εξηλεκτρισμός θα επιβαρύνει το όχημα με 22 kg όμως θα συμβάλλει σε μικρότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές CO2 κατά -4g/km.

Η ανάρτηση των προσθιοκίνητων εκδόσεων του νέου Qashqai με τροχούς έως και 19" θα αποτελείται από γόνατα MacPherson και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, ενώ οι εκδόσεις με τροχούς 20" όπως και όλες οι τετρακίνητες εκδόσεις θα έχουν πολλαπλούς συνδέσμους.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε αναβαθμισμένη ποιότητα, σχεδιασμό και τεχνολογία, με ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", κεντρική οθόνη αφής 8" ή 9" για το infotainment με υποστήριξη Android Auto and Apple CarPlay, και προαιρετικό Head-Up Display 10,8" στο παρμπρίζ. Παράλληλα έχουμε περισσότερες συστήματα ασφάλεια και αύξηση των διαθέσιμων χώρων για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές καθλως η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φθάνει πλέον τα 504 lt.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube