Νέος γύρος χρηματοδότησης για την FlexCar που έχει λάβει συνολικά €300 εκατ. μέσα σε μόλις δύο χρόνια

Νέος γύρος χρηματοδότησης για την FlexCar που έχει λάβει συνολικά €300 εκατ. μέσα σε μόλις δύο χρόνια

Η FlexCar ξεπερνάει τα €300 εκατ. σε επενδυτικά κεφάλαια «σηκώνοντας» νέα χρηματοδότηση και γίνεται παγκόσμια δύναμη με το λανσάρισμα στην αγορά του Μεξικού.

FlexCar

Η FlexCar ανακοινώνει νέο γύρο χρηματοδότησης που εκτοξεύει τα συνολικά επενδυτικά κεφάλαια της Ελληνικής scale-up στα 300 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα μόλις 2 ετών -τόσο σε ίδια κεφάλαια, αλλά και σε μορφή δανείων.

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το έγκριτο Αμερικανικό fund Data Point Capital, φημισμένο για τις κορυφαίες αποδόσεις από επενδύσεις σε πρωτοποριακές εταιρείες των κλάδων του Internet, του E-commerce και των ψηφιακών τεχνολογιών, το οποίο προστίθεται στη μετοχική σύνθεση της FlexCar και απαρτίζεται από επενδυτές που οι ίδιοι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Επίσης, συμμετοχή είχαν και οι Seaya Ventures και VentureFriends που έχουν επενδύσει στο παρελθόν στην εταιρεία, καθώς και άλλοι επενδυτές, καταδεικνύοντας τη συνεχή εμπιστοσύνη τους και ανανεώνοντας τη στήριξή τους στην αναπτυξιακή πορεία της FlexCar.

Τα νέα κεφάλαια που προστέθηκαν στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου FlexCar, θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση του στόλου της εταιρείας στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, όπως επίσης και για την ενίσχυση σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και την εισαγωγή εξελιγμένων τεχνολογιών στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της.

FlexCar

Παράλληλα, παραμένοντας πιστή στο όραμα και τα σχέδια ανάπτυξής της, η FlexCar προχώρησε στην επέκτασή της στο Μεξικό, ανοίγοντας γραφείο με την FlexAuto Mexico που φιλοξενείται στο εμβληματικό κτίριο της Ισπανικής Πρεσβείας στο Μέξικο Σίτι και διαθέτοντας ήδη στην αγορά τα πρώτα οχήματα προς μίσθωση. Η Λατινική Αμερική είναι ο νέος σταθμός της εταιρείας για την εδραίωση της παρουσίας της εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων, με το συνδρομητικό μοντέλο car-as-a-service που προσφέρει η FlexCar να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστικό για το κοινό του Μεξικού, οδηγώντας σε υψηλή ζήτηση των υπηρεσιών της εταιρείας από τους πρώτους κιόλας μήνες δραστηριότητάς της. Το ντεμπούτο της FlexCar στη νέα ήπειρο συμβαδίζει με το στρατηγικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και σηματοδοτεί την είσοδο σε δυναμικές παγκόσμιες αγορές, που ξεκλειδώνουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα της ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων και υπηρεσιών leasing.

Άλλωστε, η FlexCar ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την αυθεντική έννοια της ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων (flexible leasing) στην Ελληνική αγορά, καταφέρνοντας γρήγορα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς σε μόλις 2 χρόνια, αποκτώντας γερές βάσεις για τη διεθνή της διεύρυνση. Εκτός της Ελλάδας, το Μεξικό έρχεται να προστεθεί στις αγορές της FlexCar Κύπρου και της FlexAuto Ιταλίας, στις οποίες ο Όμιλος FlexCar διαθέτει ήδη παρουσία, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό οικοσύστημα σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η FlexCar έχει “βάλει στο δρόμο” σε χρόνο ρεκόρ πάνω από 10.000 οχήματα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, αξιοποιώντας τα προηγούμενα έτη το μεθοδικό σχεδιασμό προμήθειας, που της εξασφάλισε μεγάλο όγκο καινούργιων ετοιμοπαράδοτων οχημάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση και τις ανάγκες των πελατών της.

Επιπλέον, από τα τέλη του 2021 η εταιρεία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί την OpenCars, ένα εξειδικευμένο business unit, που εμπορεύεται τα αυτοκίνητα του στόλου της FlexCar, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους στο πλαίσιο των υπηρεσιών μίσθωσης. Τα οχήματα αυτά έχουν γνωστό ιστορικό και διατίθενται προς πώληση στην αγορά με την υπογραφή της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του Ομίλου της FlexCar.

Η OpenCars παρέχει μια λύση, που ολοκληρώνει ιδανικά το offering της FlexCar στο οικοσύστημα υπηρεσιών ευέλικτου leasing, συμπληρώνοντας το portfolio των υπηρεσιών που διαθέτει η εταιρεία για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ιδιώτη και επαγγελματία. Μάλιστα, στα πλάνα της FlexCar είναι μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσει στην επέκταση του εγχειρήματος της OpenCars και στις αγορές του εξωτερικού, αξιοποιώντας το αποτύπωμα και το δίκτυο του Ομίλου της FlexCar σε Ευρώπη και Αμερική.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η FlexCar διανύει την 5η συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά υγιή εικόνα βάσει των οικονομικών της αποτελεσμάτων, που φέρνει τη σταθερή και συνεχή εμπιστοσύνη Ελλήνων και ξένων θεσμικών επενδυτών, αλλά και των πελατών της. Ο Όμιλος της FlexCar καταγράφει τριψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο και διατηρεί μια ομάδα 200 ατόμων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Μεξικό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ευέλικτης μίσθωσης και εξαιρετικής εμπειρίας εξυπηρέτησης.

Πηγή: FlexCar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube