Νέο Ford Fiesta ST: Ήρθε για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες δόσεις οδηγικής αδρεναλίνης!

Νέο Ford Fiesta ST: Ήρθε για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες δόσεις οδηγικής αδρεναλίνης!

Η ανανέωση του Ford Fiesta συμπαρέσυρε και την κορυφαία έκδοση ST, η οποία επαναλανσάρετaι στην αγορά για να προσφέρει τόνους οδηγικής ευχαρίστησης και απανωτές εκρήξεις αδρεναλίνης σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι του.

Το Ford Fiesta ST βρέθηκε για χρόνια στον ρόλο του… τελευταίου των Μοϊκανών, στηρίζοντας επάξια μια κατηγορία που μύησε τις τελευταίες δεκαετίες αρκετές γενιές οδηγών στην σπορ απόλαυση και στο εκρηκτικό ταπεραμέντο των hot hatches.

Στην τελευταία, ανανεωμένη εκδοχή του που είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας, το Fiesta ST έρχεται για να μιλήσει και πάλι απευθείας στην καρδιά των οδηγών. Όλων όσων αναζητούν ακόμα σπορ οδηγική συγκίνηση, αλλά και για να μυήσει τις επόμενες γενιές οδηγών με τις εκρηκτικές επιδόσεις και την κορυφαία οδική συμπεριφορά του.

Η πιο hot έκδοση του νέου Fiesta φέρει φυσικά την υπογραφή του Ford Performance και μάλιστα με τιμή που ξεκινά από τος €23.367. Οικονομικό τίμημα που αποτελεί μια από τις πιο προσιτές επιλογές της αγοράς για όποιον θα ήθελε να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο με καθαρόαιμη σπορ οδική συμπεριφορά.

Η φρεσκαρισμένη εξωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει μία πιο επιθετική εμπρός όψη με πάνω και κάτω γρίλια κυψελοειδούς σχεδίασης, δίπλα στους μεγάλους πλαϊνούς αεραγωγούς. Η πάνω γρίλια και οι πλαϊνοί αεραγωγοί διακρίνονται στο νέο Fiesta ST από το χαρακτηριστικό φινίρισμα (Chrystaline Grey), ενώ το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ, η αεροτομή οροφής και ο διαχύτης πίσω είναι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος. 

Οι στάνταρ ζάντες αλουμινίου των 17” στην έκδοση ST2 και 18” στην ST3 έχουν σκούρο μαύρο φινίρισμα. Η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων μάλιστα περιλαμβάνει αποκλειστικά τη νέα, τολμηρή απόχρωση Mean Green. Μια ξεχωριστή πινελιά που προστέθηκε και στο χρωματολόγιο της Ford με το λανσάρισμα του Puma ST.

Ford Fiesta ST

Στη αναβαθμισμένη καμπίνα, ξεχωρίζουν ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” και τα νέα καθίσματα της Ford Performance. Τα τελευταία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ακόμα καλύτερη στήριξη του οδηγού στο στροφιλίκι και μεγαλύτερη άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις. Το ενσωματωμένο προσκέφαλο και η δυνατότητα ρύθμισης σε 14 κατευθύνσεις βοηθά στην ανεύρεση της τέλειας θέσης οδήγησης. Ξεχωριστές πινελιές στα καθίσματα είναι η κοντράστ κόκκινες ραφές, η επένδυση από δερματίνη και ο λογότυπος της Ford Performance.

Πέρα από τις στιλιστικές επιλογές, το νέο Fiesta ST αναβαθμίστηκε και μηχανολογικά. Στο ήδη εκρηκτικό μοτέρ, η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 10%. Έτσι ο 1.5 EcoBoost αποδίδει πλέον 200 PS και 320 Nm (από 290 Nm) από τις 1.600 μέχρι τις 4.000 rpm. Τα νούμερα των επιδόσεων είναι και πάλι εντυπωσιακά με το σπριντ των 0-100 km/h να διαρκεί μόλις 6,5” και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 230 km/h.

Τα πατενταρισμένα ελατήρια κατανομής φορτίων της Ford που συνδυάζονται με αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Tenneco επιτρέπουν στο Fiesta ST να διαγράφει με εντυπωσιακή ακρίβεια και ταχύτητα τη είσοδό του στις στροφές, παρέχοντας παράλληλα άριστο έλεγχο της κλίσης του αυτοκινήτου. Το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό της Quaife με τη σειρά του εξασφαλίζει αυξημένη ελκτική πρόσφυση και ευελιξία στις στροφές.

Εκτός από τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης Normal και Sport, το νέο Fiesta ST διαθέτει επιπλέον τη ρύθμιση Track. Ένα mode που απενεργοποιεί το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και προσαρμόζει το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESC ιδανικά για τις συνθήκες οδήγησης σε πίστα.

Ford Fiesta ST

An everyday sportscar
Πέρα από συνολική αναβάθμιση σε επίπεδο εικόνας και απόδοσης, το νέο Fiesta εξοπλίζεται με πληθώρα τεχνολογίας. Συστήματα που κάνουν την καθημερινή συμβίωση καλύτερη, αλλά και με ένα πλήρες πακέτο βοηθημάτων για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Οι στάνταρ προβολείς LED ενσωματώνουν δέσμες LED για τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα και φώτα ημέρας LED για βέλτιστη ορατότητα. Με τους προηγμένους προβολείς Matrix LED δε να διαθέτουν τεχνολογία που προσαρμόζουν τις δέσμες στις συνθήκες κυκλοφορίας, η οδήγηση γίνεται ακόμα πιο ασφαλής. Στις υπόλοιπες προηγμένες τεχνολογίες του νέου Fiesta ST περιλαμβάνονται το Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Speed Sign Recognition που διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα Active Park για υποβοήθηση στο παρκάρισμα, το Blind Spot Information System (BLIS) με Cross Traffic Alert και Active Braking, Lane-Keeping Aid και Pre-Collision Assist με Active Braking.

To σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με την οθόνη αφής 8” προσφέρει κορυφαία συνδεσιμότητα και εύκολο έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών. Είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προαιρετικά μπορεί να φιλοξενήσει το ηχοσύστημα της B&O με τα δέκα ηχεία και το ενσωματωμένο subwoofer για μια ξεχωριστή εμπειρία ήχου.

Ύστερα και από την τελευταία ανανέωσή του, το Ford Fiesta ST παραμένει το πιο εκρηκτικό σπορ χάτσμπακ. Με επιδόσεις, πάτημα και δυναμική συμπεριφορά που, όσα περισσότερα χιλιόμετρα γράφεις στο τιμόνι του, θα μαγεύεσαι ολοένα και περισσότερο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube