Νέα πρωτιά για το Peugeot 2008 στις πωλήσεις

Νέα πρωτιά για το Peugeot 2008 στις πωλήσεις

Το νέο Peugeot 2008 κατέλαβε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των B-SUV.

Peugeot 2008

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το νέο Peugeot 2008 αποδεικνύει ότι είναι ο «βασιλιάς» στην κατηγορία B-SUV, κατακτώντας την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις της ελληνικής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο 2008 ακολουθώντας την υψηλή επίδοση του Ιανουαρίου, βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στα B-SUV και τον Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς 15,4% και 556 ταξινομήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τότε που παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα το Peugeot 2008 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μικρά SUV στην ευρωπαϊκή αγορά και αυτό φυσικά ισχύει και για την ελληνική.

Peugeot 2008

Το ανανεωμένο 2008 που βρίσκεται στις εκθέσεις Peugeot της χώρα μας, διαθέτει νέα μάσκα εμπρός με τον νέο λογότυπο και τη σύγχρονη φωτιστική υπογραφή της μάρκας, ενώ πίσω τα φώτα είναι LED και έχουν ανασχεδιαστεί. Το γαλλικό B-SUV πατάει σε ζάντες νέας σχεδίασης που ξεκινούν από 16" και φτάνουν τις 18", ενώ στην χρωματική του παλέτα έχουν προστεθεί νέες αποχρώσεις -όπως το Selenium Grey. Ανανεωμένη σε επίπεδο εικόνας είναι και η καμπίνα που είναι επενδυμένη με νέες υφασμάτινες ταπετσαρίες.

Παράλληλα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει αποκτήσει νέα γραφικά και όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με κεντρική οθόνη διαγωνίου 10" για το infotainment. Οι κάμερες υποβοήθησης στάθμευσης έχουν πλέον υψηλότερη ανάλυση και στις εκδόσεις με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ο επιλογέας έχει αποκτήσει πιο εργονομικό σχήμα.

Peugeot 2008

Περνώντας στα κινητήρια σύνολα, το αμιγώς ηλεκτρικό E-2008 απέκτησε ισχυρότερο μοτέρ απόδοσης 156 PS και μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας -54 kWh από 50 kWh του απερχόμενου μοντέλου- η οποία έχει αυξήσει την αυτονομία του στα 406 km.

Σύντομα, η γκάμα του νέου Peugeot 2008 θα εμπλουτιστεί με το νέο σύστημα κίνησης 48V HYBRID, που αποτελείται από έναν νέας γενιάς βενζινοκινητήρα PureTech 136 ίππων, σε συνδυασμό με ένα νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα υπόσχεται 15% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με το αντίστοιχο συμβατικό μοτέρ, ενώ στην πόλη μπορεί να κινηθεί το 50% των περιπτώσεων αμιγώς ηλεκτρικά.

Εκτός από τα εξηλεκτρισμένα σύνολα το νέο Peugeot 2008 είναι διαθέσιμο με τον 1.2 Puretech απόδοσης 100 PS και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και τον ισχυρότερο 1.2 Puretech με 130 ίππους και 6τάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο 8άρι σασμάν. Στην γκάμα παραμένει και ο ντίζελ 1.5 BlueHDi με 130 PS και 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube