Mondial de l’Automobile 2016 - Toyota C-HR : Από €22.900

Mondial de l’Automobile 2016 - Toyota C-HR : Από €22.900

Η Toyota ανακοίνωσε την τιμή του νέου κόμπακτ crossover στη γαλλική αγορά, που μας δίνει μια τάξη μεγέθους και για την Ελλάδα.

Το Toyota C-HR θα βρίσκεται στις γαλλικές εκθέσεις σε λίγες εβδομάδες. Οπότε η Toyota τράβηξε το πέπλο μυστηρίου όσον αφορά την τιμή του καινούργιου της κόμπακτ crossover με την τολμηρή σιλουέτα.

Ξεκινά από τις €22.900 για το αυτοκίνητο με τον βενζινοκινητήρα τούρμπο και ανεβαίνει στις €28.500 για την τιμή εκκίνησης της υβριδικής έκδοσης.

Το νέο C-HR θα είναι το αστέρι στο σταντ της Toyota στο Mondial de lAutomobile 2016, στο Παρίσι, σε δύο εβδομάδες. Και όπως δήλωσε η εταιρεία, στη Γαλλία το νέο CH-R θα βρίσκεται «κάπου ανάμεσα στο Σαλόνι και στο τέλος του χρόνου στις αντιπροσωπείες», αλλά κάποιος μπορεί να το παραγγείλει ήδη από τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο Toyota CH-R

Στο νέο C-HR, που όπως είχε ανακοινωθεί δεν θα διατίθεται σε ντίζελ, η γκάμα αποτελείται από δύο μοντέλα: Το πρώτο είναι με βενζινοκινητήρα τούρμπο 1.2 και 116 άλογα και εμπρός κίνηση ή τετρακίνηση (έξτρα). O εξοπλισμός του «γαλλικού» μοντέλου διακρίνεται σε τέσσερα επίπεδα. Η βασική Αctive με χειροκίνητο κλιματισμό, τέσσερα ηλετκρικά παράθυρα, ραδιο-CD και Toyota Safety Sens (ειδοποίηση για σύγκρουση με πρόκτηση πεζών, για ακούσια αλλαγή λωρίδας, ανιχνευτής κόπωσης και προσαρμόσιμο cruise control). H επόμενη έκδοση ονομάζεται Dynamic και διαθέτει επιπλέον ανιχνευτή βροχής, αυτόματα φώτα, οθόνης αφής 8”, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, φώτα ομίχλης εμπρός, αυτόματους προβολείς και σύστημα ανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια έπονται δύο εκδόσεις με την ίδια τιμή, πάντα μιλώντας για τη γαλλική αγορά: Ο εξοπλισμός τους είναι συγκρίσιμος, ενώ αλλάζει μόνο η διακόσμηση. Πρόκειται για τα C-HR Graphic και Distinctive που βασίζονται στον εξοπλισμό της έκδοσης Dynamic με την προσθήκη δίχρωμου αμαξώματος, αισθητήρα για τη νεκρή γωνία, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματο παρκάρισμα και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Toyota Auris 1.2 D-4T

Βέβαια, η Toyota πολλά ποντάρει στο υβριδικό CH-R που συνδυάζεται με μόνιμη τετρακίνηση και κιβώτιο CVT. Με αυτό το μοντέλο πλέον, ο μεγάλος Ιάπωνας κατασκευαστής προτείνει στους «οικολόγους» οδηγούς μια πενταπλέτα επιλογών: Yaris, Auris, Prius, RAV4 και τώρα CH-R. Με μήκος 4,35 m το C-HR ξεπερνά το Auris και το Prius κατά δύο πόντους. Και από την οικονομική άποψη, το υβριδικό CH-R βρίσκεται στη μέση. Στη Γαλλία λοιπόν, το Auris και το Prius κοστίζουν €25.800 € και 30.400 αντίστοιχα με το CH-R στις €28.500. Εάν η στρατηγική της Toyota είναι λοιπόν κοινή για την Ευρώπη στον οικονομικό τομέα, εκτιμούμε ότι στην Ελλάδα το υβριδικό CH-R θα κοστίζει περίπου όσο και στη Γαλλία, δηλαδή γύρω από τα 28 χιλιάρικα. Όσον αφορά το 1.2 turbo εκτιμούμε ότι θα ξεκινά από τα 20 χιλιάρικα.

Πάντα για τη Γαλλία, το πακέτο 4x4 CVT για το βενζινοκίνητο CH-R επιβαρύνει την τιμή κατά 1.500 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές του Toyota CH-R στη Γαλλία  
- 1.2 turbo 116 PS*Active €22.900, Dynamic €25.900, Graphic €28.900, Distinctive €28.900
- Υβριδικό 122 PSDynamic €28.500, Graphic €31.500, Distinctive €31.500
* 4x4 CVT (εκτός του Active) + €1.500

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube