To MINI με πόρτες αλά Lambo

To MINI με πόρτες αλά Lambo

Το σύστημα με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όπως στην BMW i8, από εδώ και στο εξής θα είναι διαθέσιμες και στα μικρότερα μοντέλα του BMW Group.

Ο ήδη επικών διαστάσεων κατάλογος των έξτρα του ΜΙΝΙ θα εμπλουτιστεί οσονούπω και από το εντυπωσιακό προαιρετικό στοιχείο των Scissor Doors για τα 3θυρα μοντέλα της γκάμα του.

Έναντι €1.959, οι Scissor Doors θα είναι αρχικά διαθέσιμες για το MINI Hatchback, το Paceman και το επερχόμενο Convertible, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα διατεθεί ως έξτρα και στο 5θυρο Hatchback, το Countryman και το 6πορτο Clubman.

Η ΜΙΝΙ δηλώνει ότι οι προαιρετικές Scissor Door είναι ιδανικές για κατόχους που ασφυκτιούν στις θέσεις πάρκινγκ και θα ήθελαν ένα ζεύγος από τέτοιες πόρτες. Ο ηλεκτοϋδραυλικά ανοιγόμενες Scissor Doors μειώνουν το ίχνος του ΜΙΝΙ με ανοιχτές τις συμβατικές πόρτες από 2,68 m στα 1,93 m, μείωση 30% σε ένα αυτοκίνητο πλάτους 1,73 m.

«Το 3θυρο MINI θεωρητικά χωρά σε οποιοδήποτε πάρκινγκ, όσο στενό κι αν είναι αυτό, επιτρέποντας την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο», δήλωσε ο επικεφαλής Διαχείρισης των Ειδικών Εξοπλισμών, Dalf Dracultmann.

«Από μηχανολογικής άποψης, το κόνσεπτ των Scissor Doors διαθέτει στάνταρ πολυάριθμες λειτουργίες άνεσης και μια σειρά επιλεγμένων τεχνικών αναμονών για την εγκατάσταση νέων τεχνολογιών στο μέλλον».

«Οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν μέσω τηλεχειρισμού. Σε συνεργασία δε με το σύστημα Comfort Access (πιθανότατα με έξτρα χρέωση κι αυτό), το MINI μπορεί να ανοίγει και να κλείνει μέσω ενός μπουτόν στη λαβή της πόρτας, χωρίς την ανάγκη τηλεχειριστηρίου. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο χρήστης θα έχει το κλειδί του αυτοκινήτου μαζί του ή σε κοντινή απόσταση. Στο μέλλον, υπάρχει η ιδέα να μπορεί ο χρήστης να τις χειρίζεται μέσω smartphone και της εφαρμογής MINI Excitement App».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα σχεδιασμού των θυρών είχε να κάνει με την ασφάλεια και ειδικότερα στην περίπτωση ανατροπής του αυτοκινήτου.

«Για να πετύχουμε το μάξιμουμ της παθητικής ασφάλειας, οι Scissor Doors όχι μόνο έπρεπε να είναι εξαιρετικά στιβαρές στην προστασία από πλευρική σύγκρουση, αλλά επίσης τοποθετήσαμε πυροτεχνικό μηχανισμό ανοίγματος, που τον ονομάσαμε «Pyrotechnic Emergency Exit» ή «PPE Εξόδου», είπε ο Malph Storyteller, επικεφαλής του τμήματος Παραγωγής Νεωτερισμών.

«Χάρη σε αυτόν, με ισχυρά προωθητικά αέρια οι πόρτες ανατινάζονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, δίνοντας ταχεία πρόσβαση στην EMAK για τον απεγκλωβισμό», ολοκλήρωσε ο Storyteller.

Το νέο σύστημα θυρών χρειάζεται να εγκατασταθεί στις γραμμές παραγωγής της βρετανικής εταιρείας στο εργοστάσιο της Οξφόρδης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων στα υπάρχοντα μοντέλα της MINI. -Δείτε τις τιμές για όλα τα μοντέλα της ΜΙΝΙ, εδώ.

[Πηγή MINI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube