Μεταχειρισμένα-χρυσάφι λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Μεταχειρισμένα-χρυσάφι λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Δείτε μια μελέτη της αμερικανικής αγοράς για το ποια μεταχειρισμένα αξίζουν περισσότερο από τα αντίστοιχα καινούργια

Με την παραγωγή των αυτοκινήτων να ταλανίζεται διεθνώς από την έλλειψη ημιαγωγών, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που προτιμούν να στραφούν στην αγορά ενός ελαφρά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αντί να περιμένουν μήνες για να παραλάβουν το αντίστοιχο καινούργιο. Κάπως έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, η τιμή ενός μεταχειρισμένου μπορεί να υπερβαίνει και αυτήν του καινούργιο καθώς είναι «ετοιμοπαράδοτο».

Το φαινόμενο έχει αρχίσει να γιγαντώνεται σε όλες τις αγορές του κόσμου (πολλοί θα το έχουν ήδη αντιληφθεί και στην Ελλάδα), αλλά προς το παρόν μόνο στην Αμερική έγινε μια μελέτη για το ποια είναι τα μεταχειρισμένα-χρυσάφι για τους ιδιοκτήτες τους. 

Η iSeeCars εξέτασε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα που πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα και ανακάλυψε εντυπωσιακές διαφορές. Για παράδειγμα οι ελαφρώς μεταχειρισμένες Mercedes-Benz G-Class αξίζουν 35,6% περισσότερο από τις καινούριες. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για μεταπώληση, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούσαν να βγάλουν έως και $62.705 κέρδος αν αποφάσιζαν να τα πουλήσουν.

θσεδ

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Chevrolet Corvette, που ως ελαφρά μεταχειρισμένη αξίζει 20,2% περισσότερο από την καινούργια. Συνήθως πωλούνται $16.645 περισσότερο από τα νέα μοντέλα χάρη στην τεράστια ζήτηση και την περιορισμένη προσφορά.

Το Tesla Model 3 ήρθε τρίτο καθώς η τιμή ενός ελαφρά μεταχειρισμένου είναι 17,8% υψηλότερη από αυτήν του καινούργιου. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε απεγνωσμένα να το αποκτήσετε ίσως χρειαστεί να πληρώσετε $8.300 περισσότερα από όσα αν περιμένετε να το πάρετε καινούργιο.

Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται τα Ford Bronco Sport και Chevrolet Trailblazer. Το Bronco Sport δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η υψηλή ζήτηση σημαίνει ότι οι ελαφρά χρησιμοποιημένες εκδόσεις μπορούν να αξίζουν 16,4% ή $5.766 περισσότερο από ένα καινούργιο.

Στον αντίποδα υπάρχουν αυτοκίνητα που ως μεταχειρισμένα χάνουν πολύ γρήγορα την αξία τους. Ένα τέτοιο είναι η Ford Mustang Convertible, καθώς οι ελαφρά χρησιμοποιημένες εκδόσεις αξίζουν 19,4% ή $9.519 λιγότερο από τις καινούργιες. Ακολουθεί η BMW 7-Series καθώς οι ελαφρά μεταχειρισμένες εκδόσεις του πολυτελούς σεντάν αξίζουν 18,7% λιγότερο από το αντίστοιχο καινούργιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube