Mercedes-Benz: Ένα εκατομμύριο πωλήσεις για την B-Class

Mercedes-Benz: Ένα εκατομμύριο πωλήσεις για την B-Class

Οι δημοφιλέστερες εκδόσεις του μοντέλου, ήταν και στις δυο γενιές του οι εκδόσεις Β180, στις οποίες και αντιστοιχεί περίπου το 30% των συνολικών πωλήσεων

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι οι δυο γενιές της B-Class συμπλήρωσαν το ένα εκατομμύριο πωλήσεις από το 2005, χρονιά που προστέθηκε το μοντέλο στην γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Mercedes, οι πιο δημοφιλείς εκδόσεις της B-Class είναι οι εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου B180, στις οποίες αντιστοιχεί το 30% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου. Παράλληλα, σύμφωνα με την Mercedes, σχεδόν οι μισές B-Class που έχουν πωληθεί εξοπλίζονται με σύστημα πλοήγησης και infotainment.

Η μεγαλύτερη αγορά για το μοντέλο είναι η Γερμανία, όπου το μοντέλο κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία του, ενώ ακολουθεί η αγορά της Κίνας. Ακόμα, σύμφωνα με την Mercedes-Benz το 30% των αγοραστών της B-Class είναι νέοι αγοραστές για την φίρμα.

Το 2014 η Mercedes-Benz θα εμπλουτίσει την γκάμα της B-Class με δυο νέες εκδόσεις. Η μια θα κινείται με φυσικό αέριο και η άλλη θα είναι καθαρά ηλεκτροκίνητη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube