Mercedes-Benz: Ανάκληση για την EQC

Mercedes-Benz: Ανάκληση για την EQC

H Mercedes-Benz ανακαλεί πάνω από 19.000 EQC για βλάβη στην υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Η Mercedes-Benz προχωράει σε ανάκληση των ΕQC που κατασκευάστηκαν από τις 11 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 18 Μαΐου 2020. Η ανάκληση του ηλεκτρικού SUV οφείλεται σε βλάβη που μπορεί να προκύψει στην υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, η πλεξούδα καλωδίων για την συσκευή ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης μπορεί να έχει υποστεί ζημιά κατά την διαδικασία παραγωγής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εισχωρήσει υγρασία στην μονάδα ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης.

Η υγρασία μπορεί να θέσει την μονάδα ελέγχου εκτός λειτουργίας με τον οδηγό να μην έχει πια υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος. Επιπροσθέτως, εξαιτίας της προβληματικής πλεξούδας καλωδίων υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης βραχυκυκλώματος αυξάνοντας και τις πιθανότητες για φωτιά.

ΕQC

Αυτή είναι μια από τις υπόλοιπες πέντε γνωστές ειδοποιήσεις για ανάκληση της EQC από το λανσάρισμα της το 2019. Κάποιες από αυτές οφείλονταν σε ελαττωματικές βίδες του εμπρός διαφορικού, μη σωστά σφιγμένα παξιμάδια στο σύστημα αερόσακου και διάβρωση στις βάσεις της μπαταρίας.

Τέλος, θυμίζουμε ότι νωρίτερα αυτό τον χρόνο η Mercedes-Benz αναγκάστηκε να ανακαλέσει περίπου 1 εκατ. αυτοκίνητα στην Αμερική έπειτα από δυσλειτουργία του συστήματος ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης eCall.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube