Με τι τιμή ήρθε στην Ελλάδα το Honda e:Ny1;

Με τι τιμή ήρθε στην Ελλάδα το Honda e:Ny1;

Το Honda e:Ny1 είναι το πρώτο από μια σειρά νέων ηλεκτρικών μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας και μόλις το δεύτερο που εισάγεται στην χώρα μας.

Ύστερα από το Honda e, η ιαπωνική φίρμα εμπλουτίζει τις αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές της γκάμας της με το Honda e:Ny1. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό B-SUV που θυμίζει έντονα το HR-V και θα κληθεί να ανταγωνιστεί και στην ελληνική αγορά αυτοκίνητα όπως το Jeep Avenger, το Hyundai Kona Electric και το ανανεωμένο Peugeot E-2008.

Η εξωτερική του εμφάνιση θυμίζει έντονα το «συμβατικό» H-RV, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα δε παραπέμπει στο «αδερφό» μοντέλο. Το e:Ny1 πατάει πάνω στην εξελιγμένη πλατφόρμα e:N Architecture F των Ιαπώνων, με το αμάξωμα να προσφέρει επίσης υψηλή στρεπτική ακαμψία χάρη στον χάλυβα υψηλής αντοχής που χρησιμοποιείται στο 47% της κατασκευής του. 

Honda e:Ny1

Εφοδιάζεται με μια υψηλής απόδοσης, ελαφριά μονάδα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων που κινούν τους εμπρός τροχούς, με την μέγιστη ισχύ του συστήματος να ανέρχεται τους 205 ίππους με 310 Nm ροπής. 

Στο δάπεδο του αυτοκινήτου βρίσκεται μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 68,8 kWh, που σύμφωνα με τη Honda προσφέρει αυτονομία έως και 412 km, ενώ δύναται να ανακτήσει την ενέργεια της από 10 σε 80% σε μόλις 45’’ σε έναν ταχυφορτιστή.

Honda e:Ny1

Στο εσωτερικό, οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για μια από τις πλέον ευρύχωρες καμπίνες στην κατηγορία των ηλεκτρικών και μη, B-SUV. Το μάτι βέβαια πέφτει κατευθείαν στην  ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί μια οθόνη αφής 15,1’ για το σύστημα πολυμέσων, η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το e:Ny1 και παραπέμπει σχεδιαστικά σε αυτήν των Tesla και Ford, τόσο με τη μεγάλη διαγώνιο της όσο κυρίως και με την κάθετη τοποθέτηση της. Ο πίνακας οργάνων φιλοξενείται σε μια δεύτερη οθόνη 10,25’’.

Honda e:Ny1

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Β-SUV Honda e:Ny1 ξεκινά τη διάθεσή του στην Ελλάδα με δυο εκδόσεις, τις Elegance και Advance και λιανική τιμή του ξεκινά από €45.900, συμπεριλαμβανόμενής της κρατικής επιδότησης που προβλέπει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Honda e:Ny1
ΈκδοσηΤιμήΤιμή με επιδότηση
e:Ny1 5D ELECTRIC ELEGANCE€53.900€45.900
e:Ny1 5D ELECTRIC ADVANCE MY23€58.300€50.300

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube