node/37854

Με αύξηση 10,3% έκλεισε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου το 2019

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία - Ποια αυτοκίνητα προτίμησαν οι καταναλωτές. 

Με αύξηση της τάξης του 10,3% έκλεισε το 2019 για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. 
Συγκεκριμένα στο σύνολο του έτους πουλήθηκαν 114.110 καινούργια αυτοκίνητα, έναντι 103.431 της περιόδου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018. Σε ό,τι αφορά στον τελευταίο μήνα του 2019 οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έφτασαν τις 6.598 έναντι 5.337 του αντίστοιχου περυσινού μήνα (αύξηση 23,6%).
 
Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, τα SUV ανέβασαν το ποσοστό τους στις προτιμήσεις των ελλήνων καταναλωτών. Συγκεκριμένα το 2018 η κατηγορία ήταν το 29,2% του συνόλου της αγοράς, ενώ το 2019 το ποσοστό αυτό ανέβηκε στα 35,5% (αύξηση 6,3%). Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα στις κατηγορίες των μίνι και σούπερμινι. 

Ένα άλλο στοιχείο είναι η άνοδος των βενζινοκίνητων μοντέλων έναντι των πετρελαιοκίνητων. Μετά την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στην Ελλάδα υπήρξε μια έξαρση πωλήσεων στην κατηγορία. Στη συνέχεια επήλθε ένας εξορθολογισμός και τώρα πλέον η αγορά φαίνεται να ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις, όπου το ντίζελ επιλέγεται από όσους αγοράζουν μέγαλα σε κυβισμό αυτοκίνητο και κυρίως SUV. 

Έτσι τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα πήραν φέτος μερίδιο της τάξης του 65,1% της συνολικής αγοράς (αύξηση 5,8% σε σχέση με το 2018), την ώρα που το ντίζελ κατέλαβε μερίδιο 26,6% της αγοράς (μείωση κατά 9,1% σε σχέση με πέρυσι). 
Αύξηση σημείωσαν και τα υβριδικά αυτοκίνητα που από το 3,8% έφτασαν στο 5,8%.

Τέλος να σημειώσουμε πως αυξημένες ήταν και οι ταξινομήσεις των νέων ελαφρών και βαρέων φορτηγών (+15,8%), των νέων λεωφορείων (+38,4%) και των νέων δικύκλων άνω των 50 κυβικών εκατοστών (+14,5%).

Μόλις ο ΣΕΑΑ δημοσιοποιήσει αναλυτικά επίσημα στοιχεία για το 2019, θα επανέλθουμε με μια ανάλυση, ανά κατηγορία, μάρκα, τύπο αυτοκινήτου, κτλ. 

node/39090

Volvo Valet: Νέα υπηρεσία παραλαβής αυτοκινήτου για service

Με το Volvo Valet, η συντήρηση του αυτοκινήτου γίνεται χωρίς την επίσκεψη του ιδιοκτήτη στο συνεργείο.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Volvo Valet: Νέα υπηρεσία παραλαβής αυτοκινήτου για service

Η Volvo Cars λανσάρει τώρα σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές το νέο Volvo Valet. Πρόκειται για μια premium υπηρεσία παραλαβής και παράδοσης αυτοκινήτου για συντήρηση, η οποία λειτουργεί ήδη στις ΗΠΑ.

Το Volvo Valet ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η εξελισσόμενη πανδημία του κορωνοϊού, προσφέροντας στους πελάτες μια ασφαλή και ανέπαφη επιλογή για τη συντήρηση ή την επισκευή του αυτοκινήτου τους, από την άνεση του σπιτιού τους.

Το Volvo Valet είναι απλό και πρακτικό. Ο πελάτης επικοινωνεί με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Volvo για ραντεβού, το αυτοκίνητο παραλαμβάνεται από την τοποθεσία που επιθυμεί ο πελάτης, στην προγραμματισμένη ημέρα και ώρα, συντηρείται και επιστρέφεται. Το Volvo Valet service περιλαμβάνει επίσης μια ειδική εφαρμογή που ανέπτυξαν οι μηχανικοί λογισμικού της Volvo Cars, στα γραφεία της στη Silicon Valley, η οποία παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να εντοπίσουν μέσω του κινητού τους τη θέση του αυτοκινήτου τους σε πραγματικό χρόνο και να ενημερωθούν με ειδοποιήσεις για την πρόοδο της διαδικασίας συντήρησης.

Η υπηρεσία Volvo Valet παρουσιάστηκε αρχικά στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στους διανομείς που συμμετείχαν, καθώς η Volvo Cars εξετάζει συνεχώς τρόπους για να βοηθήσει τους πελάτες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θέτει η συνεχιζόμενη πανδημία. Η πρώτη αγορά στην Ευρώπη όπου λειτούργησε το Volvo Valet είναι η Μ. Βρετανία, στην οποία η υπηρεσία παρέχεται εδώ και λίγες εβδομάδες. Άλλες αγορές που θα προσφέρουν την υπηρεσία είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελβετία, καθώς και η Ελλάδα.

Volvo Valet

«Με το Volvo Valet service, προσφέρουμε στους πελάτες την ευελιξία και την πρακτικότητα που χρειάζονται σε αυτή την απαιτητική εποχή», δήλωσε ο Björn Annwall (Μπγιόρν Άνβαλ), Επικεφαλής EMEA της Volvo Cars. «Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς στη Volvo θέτουμε πάντοτε στο επίκεντρο όσων κάνουμε την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των ανθρώπων».

Λειτουργώντας ακριβώς στο ίδιο πνεύμα, η Volvo Car Hellas έχει πρώτη εξελίξει και θέσει σε λειτουργία το Volvo Online Ordering, την ψηφιακή πλατφόρμα που ενισχύει την online εμπειρία άμεσης επαφής και εξατομικευμένης εξυπηρέτησης. Από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού του χώρου, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί πλέον να βρει συγκεντρωμένες όλες τις τρέχουσες προσφορές για τα μοντέλα της Volvo και να κατοχυρώσει αυτή που τον ενδιαφέρει, ενώ ο Επίσημος Διανομέας της επιλογής του θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί του.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα μοντέλων της Volvo.

[Δελτίο Τύπου Volvo]

TAGS
node/39061

Τα πέντε καλύτερα σουπερμίνι της αγοράς

Μαζέψαμε για εσάς τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία των σουπερμίνι.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Τα πέντε καλύτερα σουπερμίνι της αγοράς

Τα σουπερμίνι (B-Segment) είναι διαχρονικά μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες στην αγορά της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας, αφού καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του Έλληνα αγοραστή.

Τα τελευταία χρόνια, τα σουπερμίνι έχουν ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό που προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο στον υποψήφιο αγοραστή, καθώς έχουν μεγαλώσει σε διαστάσεις, προσφέροντας ικανοποιητικούς χώρους ενώ έχουν βελτιωθεί σημαντικά στους τομείς της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

Ας δούμε λοιπόν πέντε από τους πρωταγωνιστές της κατηγοριας που έχουμε ήδη οδηγήσει (με αλφαβητική σειρά):

*Το Toyota Yaris που τα τελευταία χρόνια αποτελεί το best-seller της ελληνικής αγοράς, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα μας καθώς η νέα γενιά του μοντέλου δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.


Ford Fiesta

Ford Fiesta

Η όγδοη γενιά του Fiesta έκανε πρεμιέρα το 2016 και αμέσως εδραιώθηκε ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οδηγικά μοντέλα της κατηγορίας. Το σουπερμίνι της Ford διατίθεται σε μια γκάμα από εκδόσεις εξοπλισμού οι οποίες ξεχωρίζουν αισθητικά, τονίζοντας συγκεκριμένα σημεία του χαρακτήρα του. Για παράδειγμα, εκτός από τη βασική Trend και την πιο πλούσια Titanium, υπάρχει η πολυτελής έκδοση Vignale, η πιο περιπετειώδης Active με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η σπορ ST-Line και η κορυφαία έκδοση επιδόσεων με τα διακριτικά ST.

Από πλευράς κινητήρων, το Fiesta σύντομα θα διατεθεί με τον πολυβραβευμένο τρικύλινδρο 1.0 EcoBoost mHEV σε συνδυασμό με ήπια υβριδικό σύστημα και απόδοση 125 PS ή 155 PS, ενώ υπάρχει και ο κορυφαίος από πλευράς ισχύος 1.5 EcoBoost με 200 PS.

Δείτε όλα τα Ford Fiesta που έχουμε δοκιμάσει: 


Opel Corsa

Opel Corsa

Η έκτη γενιά του Corsa που παρουσιάστηκε το 2019, βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Groupe PSA. Σημαντικά διαφοροποιημένο από τον προκάτοχό του σε όλους τους τομείς, το νέο Corsa συνδυάζει μοντέρνα εμφάνιση, αποδοτικούς κινητήρες και όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις στο εσωτερικό.

Το Corsa F διατίθεται με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων σε ατμοσφαιρική έκδοση 75 PS και υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις 100 PS και 130 PS. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή του πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων με 102 PS. Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Corsa διατίθετια και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με ηλεκτροκινητήρα 136 PS και αυτονομία 337 km (WLTP).

Δείτε όλα τα Opel Corsa που έχουμε δοκιμάσει:


Peugeot 208

Peugeot 208

Το ολοκαίνουριο 208 της Peugeot παρουσιάστηκε το 2019 και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή καθώς ανακυρήχθηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020. Το γαλλικό σουπερμίνι που βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Groupe PSA, διακρίνεται για την ελκυστική σχεδίαση του αμαξώματος, αλλά και την τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα που υιοθετεί την τελευταία έκδοση του i-Cockpit της Peugeot.

Η γκάμα του 208 περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech σε ατμοσφαιρική έκδοση 75 PS και σε υπερτοφοδοτούμενες εκδόσεις 100 PS και 130 PS, καθώς και τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi με 100 PS. Επιπλέον, διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό (e-208) με ηλεκτροκινητήρα 136 PS και αυτονομία 340 km, χάρη στην μπαταρία των 50 kWh.

Δείτε όλα τα Peugeot 208 που έχουμε δοκιμάσει:


Renault Clio

Renault Clio

Η πέμπτη γενιά του Clio παρουσιάστηκε το 2019 με στόχο να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του που αποτελούσε διαχρονικό best-seller στην Ευρώπη. Το μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Σχεδιαστικά αποτελεί μια εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς με πιο ώριμο σχεδιασμό, ενώ στο εσωτερικό έχουμε αισθητή αναβάθμιση στους τομείς της ποιότητας, της τεχνολογίας και του σχεδιασμού.

Η γκάμα του νέου Clio περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,0 lt με 75 PS, τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο 1.0 TCe με 100 PS και τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο 1.3 TCe με 130 PS. Επίσης διατίθεται και σε έκδοση diesel με τον αναβαθμισμένο 1.5 Blue dCi που αποδίδει 85 PS και 115 PS. Λίγο αργότερα αναμένεται να κυκλοφορήσει και η υβριδική έκδοση E-Tech με συνδυαστική απόδοση 140 PS από ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Δείτε όλα τα Renault Clio που έχουμε δοκιμάσει:


Volkswagen Polo

VW Polo

Το Polo έκτης γενιάς παρουσιάστηκε το 2017, και είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A0 του ομίλου Volkswagen. Χάρη στις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις που αγγίζουν τα όρια της κατηγορίας, το Polo είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα σουπερμίνι με την καμπίνα να φιλοξενεί έως 5 ενήλικες επιβάτες και τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 351 lt (με το χώρο της ρεζέρβας).

Η γκάμα κινητήρων του γερμανικόυ σουπερμίνι αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο 1.0 MPI EVO με 80 PS, τον υπερτροφοδοτούμενο 1.0 TSI με 95 PS και 115 PS, τον 1.0 TGI με 90 PS που δέχεται CNG, τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 TDI με 95 PS, τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1.5 TSI EVO με 150 PS και τον κορυφαίο 2.0 TSI με 200 PS.

Δείτε όλα τα Volkswagen Polo που έχουμε δοκιμάσει:

TAGS