Market test: Πιο προσιτό το Mitsubishi Eclipse Cross

Market test: Πιο προσιτό το Mitsubishi Eclipse Cross

Αυτό το μήνα το Eclipse Cross γίνεται πιο προσιτό από ποτέ, τόσο στις δικίνητες όσο και στις τετρακίνητες εκδόσεις του.

Το δυναμικό SUV της Mitsubishi κλείνει δύο χρόνια στην αγορά. Και δείχνει το ίδιο εξωτικό με την πρώτη μέρα, χάρη σε μια σιλουέτα η οποία, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, «παραπέμπει σε δρομέα, έτοιμο να εκτιναχθεί από το βατήρα».

Σήμερα, η απόκτηση ενός Eclipse Cross είναι πιο εύκολη από ποτέ, χάρη στον ανανεωμένο τιμοκατάλογο της Mitsubishi και στις επιπλέον προωθητικές ενέργειες που έχουν ανακοινωθεί για τον Απρίλιο. Η τιμή καταλόγου της βασικής, δικίνητης έκδοσης Inform είναι πλέον €21.350, όμως χάρη στην επιπλέον έκπτωση €850 για αυτό το μήνα πέφτει στις €20.500 –η οποία περιλαμβάνει και το μεταλλικό χρώμα!. Εντυπωσιακά χαμηλή για ένα SUV μήκους 4,4 m με κινητήρα 163 ίππων και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, που παραμένει made in Japan.

Το Eclipse Cross Inform διαθέτει επτά αερόσακους, αυτόματο κλιματισμό, αυτόματα φώτα και προβολείς (ΑΗΒ), φώτα ημέρας LED, ηχοσύστημα με τέσσερα ηχεία και Bluetooth, cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, ζάντες αλουμινίου 16" κ.ά. Το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο, με ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης, ενώ υπάρχουν και αεραγωγοί του κλιματισμού για τους πίσω. Το βασικότερο ατού της επόμενης έκδοσης Invite Plus, είναι το infotainment με οθόνη 7" και έξι ηχεία, touchpad και κάμερα οπισθοπορείας. Διαθέτει ακόμη δερμάτινο τιμόνι, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες 18" φώτα ομίχλης και μπουτόν εκκίνησης, οπότε κι εκείνη δικαιολογεί απόλυτα τις €22.700 που κοστίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 AWD CVT

Το λευκό Eclipse Cross που έφτασε στα δικά μας χέρια και βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι 4WD, και δη το πλουσιότερο Intense Plus, που διαθέτει τα πάντα και κοστίζει €35.990 –ή €1.000 λιγότερο, αυτό το μήνα. Κάθε τετρακίνητο Eclipse Cross διαθέτει αυτόματο κιβώτιο CVT με προσομοίωση οκτώ σχέσεων, και πλέον το κατώφλι της γκάμας έχει πέσει στις €26.900 της έκδοσης Invite. Το σύγχρονο infotainment υπάρχει στην έκδοση Invite Plus, η οποία κανονικά κοστίζει €32.300, αλλά η προωθητική ενέργεια του Απριλίου τη ρίχνει στις €30.000.

Κάθε Eclipse Cross καλύπτεται από 5ετή εγγύηση μηχανικών μερών και 5ετή οδική βοήθεια, έτσι ώστε ο αγοραστής να νιώθει ακόμη περισσότερη σιγουριά. Αλλά και η Mitsubishi, μπορεί να είναι πλέον σίγουρη πως έχει ανταγωνιστικές προτάσεις σε κάθε επίπεδο τιμής, στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των μεσαίων SUV και crossover.

φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube