Κατρακυλά η μετοχή της Volkswagen, παρασέρνοντας και τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες

Κατρακυλά η μετοχή της Volkswagen, παρασέρνοντας και τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες

Πτωτικά κινείται και σήμερα η μετοχή της Volkswagen, ύστερα από την παραδοχή ότι χειραγωγούσε τους ελέγχους των Αμερικανικών Περιβαλλοντικών Αρχών για τις εκπομπές ρύπων.

Πτωτικά κινούνται, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι μετοχές των περισσότερων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την παραδοχή της Volkswagen ότι χειραγωγούσε τους ελέγχους των Αμερικανικών Περιβαλλοντικών Αρχών για τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τους Financial Times η μετοχή της Volkswagen, που έκανε βουτιά -20% χθες, κατέγραφε σήμερα περαιτέρω απώλειες κατά -4,5% στα 126,3 ευρώ, μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι θα προχωρήσει και αυτή στον έλεγχο των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της Volkswagen και της Audi.

Η κίνηση της Σεούλ έγινε μετά τον εξαναγκασμό της Volkswagen από την Αμερικανική Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος να ανακαλέσει σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι η γερμανική εταιρεία είχε τοποθετήσει σε αυτά μηχανισμό για να χειραγωγεί τις εκπομπές καυσαερίων.

Τα προβλήματα της VW προκάλεσαν από χθες ανησυχίες για τον ευρύτερο κλάδο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις μετοχές πολλών εταιρειών του κλάδου να δέχονται και σήμερα ισχυρές πιέσεις. Η μετοχή της BMW κατέγραφε μείωση 1,3% στα 83,3 ευρώ, της Daimler κατά 1,22% στα 70,44 δολάρια και της Peugeot κατά 3,26% στα 14,65 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube