Ήρθε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Jeep Avenger

Ήρθε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Jeep Avenger

Το ολοκαίνουργιο Jeep Avenger, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, μόλις έφτασε στην Ελλάδα σε τρία επίπεδα εξοπλισμού και τιμή που ξεκινάει από τις €30.700 με την κρατική επιδότηση.

Jeep Avenger

Το Jeep Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της αμερικανικής εταιρείας και μετά την επίσημη παρουσίασή του στον Τύπο και επί ελληνικού εδάφους, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει το ολοκαίνουργιο B-SUV από κοντά στις εκθέσεις της εταιρείας από το τέλος Ιουλίου.

Αρχικά θα διατίθεται μόνο στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ στις αρχές του 2024 θα προστεθεί στην γκάμα μια ήπια υβριδική έκδοση, με μια ακόμα 4κίνητη (4xe) στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Η τελευταία θα είναι κι εκείνη που θα αναδεικνύει καλύτερα τα 20 cm απόστασης από το έδαφος, καθώς και τις γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης που είναι στις 20, 20 και 32 μοίρες αντίστοιχα.

Οπότε προς το παρόν το βιβλίο παραγγελιών περιλαμβάνει μόνο εκδόσεις με το αναβαθμισμένο σε ισχύ και αποδοτικότητα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Stellantis, με 156 PS και 260 Nm.

Σύμφωνα με το πρότυπο WLTP η μέση αυτονομία είναι τα 400 km, ενώ η φόρτιση υποστηρίζει 11 kW στο εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και 100 kW στο συνεχές (DC). Έχοντας ήδη πάρει την πρώτη γεύση από τη δημοσιογραφική παρουσίαση του αυτοκινήτου στο εξωτερικό, μπορούμε να επαληθεύσουμε του λόγου το ασφαλές.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως υπάρχουν διαθέσιμα τρία επίπεδα εξοπλισμού, με ανταγωνιστικές τιμές εάν συνυπολογιστεί και η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».

Η βασική επιλογή ονομάζεται Longitude και κοστίζει €30.700, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, 16άρες ζάντες αλουμινίου, προβολείς LED και πακέτο ψηφιακού πίνακα οργάνων (7”) με κεντρική οθόνη πολυμέσων (10,25”). Μπορείτε να δείτε όλες τις τιμές και να διαμορφώσετε το δικό σας Jeep Avenger εδώ.

Jeep Avenger

Επόμενη είναι η Altitude στις €32.700 με την επιδότηση, με ασύρματο κλειδί, ενεργό cruise control, πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,25” και 17άρες ζάντες, ενώ η κορυφαία Summit στις 35.700 (με την επιδότηση) έχει επιπλέον μεταξύ άλλων εμπρός και πίσω φώτα full LED, θέση ασύρματης φόρτισης και 18άρες ζάντες.

Πολύ σημαντική είναι και η πληροφορία ότι ο χρόνος αναμονής για την παράδοση των Avenger είναι σύντομος για τα ισχύοντα δεδομένα, οπότε όποιος το παραγγείλει σήμερα αναμένεται να το παραλάβει στα τέλη Οκτωβρίου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube