Η Goodyear σε πάει ακόμα πιο μακριά με το νέο ελαστικό EfficientGrip Performance 2

Η Goodyear λανσάρει το νέο ελαστικό EfficientGrip Performance 2 με 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοσηiii από τον προκάτοχό του και 20% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση από τη Michelin.

Ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του ελαστικού EfficientGrip Performance 2, η Goodyear παρουσιάζει κορυφαία διαπιστευτήρια απόδοσης Αποτελώντας το διάδοχο του ευρέως γνωστού και με πολλές διακρίσεις EfficientGrip Performance, το νέο ελαστικό απευθύνεται σε οδηγούς αυτοκινήτων με ζάντες από 15” μέχρι 19” οι οποίοι επιθυμούν υψηλή χιλιομετρική απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.

Το ελαστικό παρέχει εντυπωσιακή χιλιομετρική απόδοση, αυξημένη κατά 50% συγκριτικά με τον προκάτοχό του*, ενώ παράλληλα ξεπερνάει τη Michelin, τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του στο τεστ χιλιομετρικής απόδοσης, κατά 20% **. Επίσης, οι ανεξάρτητες δοκιμές του TÜV SÜD κατέγραψαν ότι το νέο ελαστικό της Goodyear έχει τις μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα συγκριτικά με τα ελαστικά τεσσάρων ανταγωνιστών***.

«Το νέο EfficientGrip Performance 2 αποτελεί νέα πρόταση για τους καταναλωτές που θέλουν την υψηλότερη δυνατή χιλιομετρική απόδοση από τα ελαστικά τους διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό επίπεδο επιδόσεων», δήλωσε ο Xavier Fraipont, Αντιπρόεδρος EMEA Product Development για τη Goodyear. «Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις που επιτεύχθηκαν από την ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών μας, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοσηi με τα ελαστικά EfficientGrip Performance 2. Αυτό το επίτευγμα μας κάνει πολύ υπερήφανους καθώς όχι μόνο οι οδηγοί μπορούν να απολαύσουν βελτιωμένες επιδόσεις, αλλά θα συνεισφέρουν και στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρη στην εκτεταμένη διάρκεια ζωής του ελαστικούi». 

Μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών δίνουν τη δυνατότητα στο ελαστικό EfficientGrip Performance 2 να παρέχει αυξημένη χιλιομετρική απόδοσηi, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα επιδόσεων:

  • Η υψηλή ελαστικότητα και ευκαμψία του πέλματος βοηθάει στη μικρότερη φθορά των ελαστικών που προκαλείται από το τραχύ οδόστρωμα, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.
     
  • Χάρη στον αυξημένο αριθμό επιμηκυμένων άκρων πρόσφυσης σε συνδυασμό με τη βελτιστοποιημένη ακαμψία του υλικού τους, τα νέα ελαστικά διευκολύνουν την απομάκρυνση του νερού και μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένες επιφάνειες.
     
  • Οι μεγαλύτερες λωρίδες στο κέντρο του πέλματος επιτυγχάνουν μεγαλύτερη ακαμψία– προσφέροντας αυξημένη σταθερότητα σε έκτακτες συνθήκες, για ακόμα πιο ασφαλή οδήγηση.

Το νέο Goodyear EfficientGrip Performance 2 είναι διαθέσιμο σε 45 διαστάσεις.

Goodyear


* Εσωτερικοί υπολογισμοί. Συγκριτικά με τον προκάτοχο EfficientGrip Performance. Διάσταση ελαστικού: 205/55R16 91V; Αυτοκίνητο: VW Golf 7; Τοποθεσία: Ανοιχτοί δρόμοι στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία.

**20% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση/11.000 km περισσότερα από την επόμενη καλύτερη ανταγωνιστική μάρκα του τεστ. Χιλιομετρική απόδοση (δηλ. έως το νόμιμο όριο φθοράς του πέλματος) σε σύγκριση με τα τέσσερα πιο πρόσφατα σχέδια ανταγωνιστών στην κατηγορία θερινών ελαστικών υψηλής απόδοσης (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από την TÜV SÜD Product Service GmbH τον Νοέμβριο του 2019 με εντολή της Goodyear. Διάσταση ελαστικών δοκιμής: 205/55R16 91V, αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf Mk7, τοποθεσία δοκιμής: ανοιχτοί δρόμοι στη κεντρική Γερμανία. Αριθμός έκθεσης: 713171748. Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html. Υπολογισμός μέσης χιλιομετρικής απόδοσης ανά χρόνο: 13.000χλμ. (ADAC, Report: Benefits of passenger car travel in Europe).

*** Μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους από όλες τις ανταγωνιστικές μάρκες του τεστ. Σε σύγκριση με τα τέσσερα πιο πρόσφατα σχέδια ανταγωνιστών στην κατηγορία των θερινών ελαστικών υψηλής απόδοσης (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από την TÜV SÜD Product Service GmbH τον Νοέμβριο του 2019 με εντολή της Goodyear. Διάσταση ελαστικών δοκιμής: 205/55R16 91V, αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf VII, τοποθεσία δοκιμής: ATP Papenburg (Γερμανία), GPG Mireval (Γαλλία), TÜV SÜD PS Garching (Γερμανία), Neubiberg (Γερμανία), Denburg (Γερμανία). Αριθμός έκθεσης: 713171748. Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html.
 

[Πηγή: Goodyear]