H Hyundai Hellas ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο του νέου i20

H Hyundai Hellas ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο του νέου i20

Το δημοφιλέστερο μοντέλο της Hyundai είναι ήδη διαθέσιμο στις Εκθέσεις Hyundai με τιμή εκκίνησης €12.990 και πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού.

Hyundai i20 BC3

Το νέο i20 αποτελεί την τρίτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Hyundai που ντεμπουτάρισε το 2008. και είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κορεατικής εταιρείας στην Ευρώπη που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness». Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο i20 είναι μισό πόντο μακρύτερο, τρεις πόντους πιο φαρδύ και 2,4 cm χαμηλότερο, με Full LED προβολείς και νέας σχεδίασης αλουμινένιες ζάντες σε 16” και 17”. 

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων απολαμβάνουν ακόμη πιο άνετους χώρους, χάρη στο κατά ένα πόντο μακρύτερο μεταξόνιο, το μεγαλύτερο πλάτος και το χαμηλό τούνελ στο πάτωμα. Η πολύ καλή ορατότητα του προκατόχου του βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, χάρη στη χαμηλότερη βασική γραμμή και στο μικρό παράθυρο πίσω από τις πίσω πόρτες.

Hyundai i20 BC3

Ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 26 λίτρα, προσφέροντας συνολικά 352 lt, ενώ διαθέτει και νέο, έξυπνο τρόπο επιτόπιας αποθήκευσης της εταζέρας για περίπτωση μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων.

Επιπλέον, το χαμηλότερο κατά 2,4 cm κατώφλι φόρτωσης ενισχύει την ευχρηστία και την πρακτικότητα.

Hyundai i20 BC3

Στην καμπίνα, ο οδηγός ενημερώνεται από μια πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 10,25”, όπου απεικονίζονται κα τα Driving Modes, ενώ μια κεντρική οθόνη αφής 8” υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας. Οθόνη που προσφέρει λειτουργίες split-screen για ταυτόχρονες απεικονίσεις, υποστηρίζει ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ κατά τους ελιγμούς της όπισθεν προβάλλει δυναμικές γραμμές καθοδήγησης στην κάμερα οπισθοπορίας.

Το εσωτερικό του νέου νέου Hyundai i20 φωτίζεται ατμοσφαιρικά με LED, ενώ την ηχητική ψυχαγωγία και ενημέρωση έχει αναλάβει ένα premium σύστημα ήχου της Bose με οκτώ ηχεία, περιλαμβανομένου ενός subwoofer.

Hyundai i20 BC3

Το νέο Hyundai i20 διαθέτει γκάμα κινητήρων της οικογενείας SmartStream με βασικό μοτέρ το 4κύλινδρο MPi των 1,2 lt με τους 84 ίππους και το 3κύλινδρο τουρμπο GDi 1.0 σε δύο εκδοχές ισχύος, με 100 ή 120 άλογα. Για πρώτη φορά, το τελευταίο διαθέτει με 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα –προαιρετικά στην έκδοση των 100 PS, στάνταρ σε αυτή των 120 PS -συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Το σύστημα mild hybrid των 48V συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (7DCT) ή με ένα πρόσφατα εξελιγμένο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το Intelligent Manual Transmission (iMT).

Hyundai i20 BC3

Το νέο Hyundai i20 διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό το πληθωρικό πακέτο ασφαλείας S-10 Hyundai SmartSense που, στην αναβαθμισμένη εκδοχή του, περιλαμβάνει επιπρόσθετα δύο νέες τεχνολογίες: Το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist) που επιπλέον ανιχνεύει και πεζούς, και το σύστημα Προειδοποίησης Αναχώρησης Προπορευόμενου Οχήματος (Leading Vehicle 
Departure Alert) που βοηθά στην έγκαιρη εκκίνηση από φανάρι.

Αναλυτικά, ο αναβαθμισμένος βασικός εξοπλισμός ασφαλείας του νέου Hyundai i20 περιλαμβάνει:
1. VSM - Συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) και Ελέγχου Ευστάθειας (ESC)
2. TPMS – Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών
3. HAC - Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα
4. SL - Αυτόματο Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας
5. LDW - Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας
6. LVDA (νέο) - Σύστημα Προειδοποίησης Αναχώρησης Προπορευόμενου Οχήματος
7. LKA - Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
8. FCW - Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης
9. FCA City - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)
10. FCA Interurban - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)
11. FCA Pedestrian (νέο) - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (ανίχνευση πεζών)
12. HBA - Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων 
13. DAW - Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού 

Hyundai i20 BC3

Επίσης, το ολοκαίνουργιο i20 διαθέτει στάνταρ το σύστημα E-Call, που επιτρέπει στους επιβάτες του να επικοινωνούν χωρίς χρέωση με τον πανευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112 με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα αν ανοίξουν οι αερόσακοι, σώζοντας πολύτιμο χρόνο σε μία έκτακτη κατάσταση.

Ταυτόχρονα, στις νέες πρόσθετες διαθέσιμες τεχνολογίες ασφαλείας του i20 συγκαταλέγονται ασυνήθιστες για την κατηγορία λειτουργίες, όπως Lane Following Assist (LFA) που διατηρεί το αυτοκίνητο μόνιμα στο κέντρο της λωρίδας, Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), Parking Collision-Avoidance Assist – Reverse (PCA-R). Το τελευταίο, χάρη στα πίσω ραντάρ (έξτρα), πέραν της απλής προειδοποίησης, υποβοηθά ενεργητικά στην αποφυγή σύγκρουσης στην πίσω περιοχή: Είτε με οχήματα στο τυφλό σημείο του καθρέφτη είτε με κάθετα διερχόμενα οχήματα κατά την όπισθεν είτε με πίσω όχημα σε διαδικασία στάθμευσης.

Hyundai i20 BC3

Αναλυτικά, η τιμή όλων των εκδόσεων του Hyundai i20 BC3

Hyundai i20 BC3

Πατήστε εδώ και διαμορφώστε το δικό σας νέο Hyundai i20 στον configurator της ελληνικής αντιπροσωπείας

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube