H Ferrari ανακαλεί πάνω από 2.000 αυτοκίνητα στην Κίνα

H Ferrari ανακαλεί πάνω από 2.000 αυτοκίνητα στην Κίνα

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 2.000 Ferrari θα πρέπει να ανακληθούν από την ιταλική φίρμα για πρόβλημα στα φρένα.

Ferrari 458 Spider

Ύστερα από τις πρώτες αμφιβολίες που εκφράστηκαν πριν από μερικούς μήνες σχετικά με την ασφάλεια των φρένων σε ορισμένα μοντέλα Ferrari που διατέθηκαν στην Κίνα μεταξύ 2010 και 2019, η κινεζική ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα θα πρέπει να ανακληθούν από το Maranello για να λυθεί το πρόβλημα.

Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αμφιβολίες για την ασφάλεια των φρένων σε πολλά μοντέλα της Ferrari που πουλήθηκαν στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου μεταξύ των ετών 2010 και 2019.

Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, ο πέλεκυς τελικώς έπεσε, με την πρόσφατη ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής της κινεζικής αγοράς για την ανάκληση 2.222 αυτοκινήτων Ferrari λόγω κινδύνου διαρροής υγρών φρένων. 

Πρόβλημα που εντόπισαν τόσο η Ferrari όσο και η Bosch που είναι η προμηθεύτρια εταιρεία, και αφορά ένα πώμα του ρεζερβουάρ υγρού φρένων που μπορεί να μην αδειάσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Τα μοντέλα της Ferrari που δυνητικά θα μπορούσαν να παρουσιάσουν το παραπάνω πρόβλημα είναι 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale A, 458 Spider, 488GTB και 488 Spider.

Ferrari 488GTB

Η ιταλική φίρμα, η οποία είδε το μερίδιό της στο χρηματιστήριο να χάνει τρεις ποσοστιαίες μονάδες ύστερα από αυτή την ανακοίνωση, έσπευσε να αντιδράσει: «Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών μας είναι προτεραιότητά μας. Λειτουργούμε σύμφωνα με αυστηρές οδηγίες ασφαλείας για να διασφαλίσουμε ότι τα σωστά συστήματα και οι διαδικασίες εφαρμόζονται ανά πάσα στιγμή».

Η ανάκληση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 30 Μαΐου στην Κίνα, ακολουθεί αυτήν που ανακοίνωσε η Ferrari πριν από λίγες εβδομάδες στην αμερικανική αγορά και η οποία αφορούσε το ίδιο πρόβλημα κινδύνου διαρροής υγρού φρένων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube