Για νέο ρεκόρ πωλήσεων πάει η Ferrari

Για νέο ρεκόρ πωλήσεων πάει η Ferrari

Το πρώτο 6μηνο του 2016 οι πωλήσεις της Ferrari είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες περσινές, οπότε στο τέλος του χρόνου περιμένουμε νέο ρεκόρ.

Το 2015 η Ferrari είχε σημειώσει ρεκόρ πουλώντας 7.664 αυτοκίνητα, και σήμερα ο στόχος της να το σπάσει φέτος με 7.900 φαίνεται απόλυτα επιτεύξιμος.

Μεγαλύτερη αγορά για τη Ferrari είναι η περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), με 1.903 πωλήσεις, και ακολουθεί η Αμερική με 1.297. Στην Κίνα οι πωλήσεις έφτασαν τις 316, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Περισσότερες Ferrari στους δρόμους μεταφράζονται βέβαια σε αυξημένα κέρδη για τη μητρική εταιρία FCA. Με τις πωλήσεις της φίρμας το πρώτο 6μηνο του 2016 να φτάνουν τα 4.096 αυτοκίνητα, υπολογίζεται ότι φέτος θα προκύψουν καθαρά κέρδη περίπου €3 δισ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider

Ρεαλιστικός δείχνει πλέον και ο στόχος που έχει θέσει ο Sergio Μarchionne, για πωλήσεις 9.000 Ferrari το 2019. Σε εκείνο το σημείο βέβαια οι υπεύθυνοι της ιταλικής εταιρίας θα πρέπει να σκεφτούν μήπως οι Ferrari πρόκειται να γίνουν τόσο πολλές που δεν είναι πια τόσο ξεχωριστές.

Για λόγους σύγκρισης αξίζει να αναφερθεί ότι η Lamborghini έχει ως φετινό στόχο τα 4.000 αυτοκίνητα, και είναι εξίσου πιθανό να τα πετύχει, αφού το δικό της πρώτο 6μηνο έκλεισε με 2.013 πωλήσεις. Όταν μάλιστα λανσαριστεί το SUV Urus, υπολογίζεται μόνο εκείνο θα σημειώνει 3.000 πωλήσεις ετησίως, οπότε ο μανιασμένος ταύρος θα βρεθεί αρκετά κοντά στο όρθιο άλογο σε επίπεδο πωλήσεων.

[Πηγή: CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube