Γερμανία: H Tesla ξεπέρασε σε πωλήσεις την Toyota

Γερμανία: H Tesla ξεπέρασε σε πωλήσεις την Toyota

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Tesla κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Τoyota στην γερμανική αγορά, η οποία εμφανίζει τις χαμηλότερες συνολικά πωλήσεις της από τον Σεπτέμβριο του 1991.

Η Tesla ήταν ο κυρίαρχος στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Γερμανία κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ εταιρίες όπως η Mercedes-Benz και η Audi εμφάνισαν μεγάλη μείωση στις ταξινομήσεις τους εξαιτίας της έλλειψης microchip στην αγορά που τους αναγκάζει να παράγουν μειωμένο αριθμό αυτοκίνητων.

Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις οχημάτων τον μήνα Σεπτέμβριο στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 26%. Παράλληλα, η Τesla εμφάνισε αύξηση στις ταξινομήσεις της κατά 158% φτάνοντας τις 7.903 και ξεπέρασε τις 7.394 της Toyota. 

H επιτυχία αυτή της Tesla οφείλεται και στην προσθήκη του Model Y στην ευρωπαϊκή της γκάμα. Η αμερικανική εταιρία αντιμετώπισε την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο, εισάγοντας στην Ευρώπη Model Y από το εργοστάσιό της στην Κίνα. Η παραγωγή του Μodel Υ στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Polestar 2

Ένα άλλος κατασκευαστής που επωφελήθηκε από την ακμάζουσα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων είναι η Polestar με τις ταξινομήσεις της να φτάνουν τις 311 (+109%).

Η συνολική αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων εμφάνισε αύξηση της τάξης του 59% με 33.655 ταξινομήσεις κατακτώντας έτσι το 17,1% του συνολικού μεριδίου της αγοράς. Τα ντίζελ οχήματα κατέκτησαν μόλις το 15,9% του μεριδίου της αγοράς με τις ταξινομήσεις τους να μειώνονται κατά 54%.

Οι ταξινομήσεις των Plug-in υβριδικών αυξήθηκαν κατά 14% κατακτώντας έτσι το 11,6% της αγοράς. Στα βενζινοκίνητα οι ταξινομήσεις μειώθηκαν κατά 41% έχοντας το 35,95% του μεριδίου της αγοράς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ραχοκοκαλιά των Γερμανών κατασκευαστών Audi, Mercedes-Benz, BMW και Volkswagen εμφάνισε μεγάλη πτώση στις ταξινομήσεις τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube