Ford Puma: Το πιο ποθητό B-SUV της αγοράς

Ford Puma: Το πιο ποθητό B-SUV της αγοράς

Το Ford Puma αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις της κατηγορίας των B-SUV καθώς συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση, δυναμική οδική συμπεριφορά και πρακτικότητα στο τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό του.

Η ξεχωριστή εμφάνιση, η υβριδική τεχνολογία που συνδυάζεται με ισχυρούς κινητήρες της πολυβραβευμένης σειράς EcoBoost, τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά αλλά και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας και κρυφά μυστικά, όπως το μοναδικό MegaBox, έχουν αναδείξει δικαίως το Ford Puma σε πρωταγωνιστή στα B-SUV. Μια κατηγορία που κεντρίζει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων καταναλωτών που αναζητούν το επόμενο αυτοκίνητό τους.

Δυνατό χαρτί του Puma είναι αναμφισβήτητα η πλήρης και πολυδιάστατη γκάμα κινητήρων. Γκάμα που περιλαμβάνει τουλάχιστον μια πρόταση για κάθε ανάγκη: Βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost με απόδοση 125 PS σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT επτά σχέσεων, αλλά και με 125 PS ή με 155 PS όταν συνδυάζονται με το 48βολτο υβριδικό σύστημα mHEV και χειροκίνητο σασμάν έξι ταχυτήτων. Για τους φίλους του ντίζελ, το Puma διατίθεται με πετρελαιοκινητήρα 1.5 EcoBlue 120 PS που προσφέρει με τη σειρά του εξαιρετικά χαρακτηριστικά οικονομίας και μπόλικη ροπή.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η σπορ έκδοση Puma ST, εξελιγμένη από την Ford Performance. Με 1.500άρι μοτέρ EcoBoost με 200 άλογα, συνδυάζει καταιγιστικές επιδόσεις με κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά.

Ford Puma

Σχεδίαση που κλέβει την παράσταση
Οι όμορφες καμπύλες του αμαξώματος και το αεροδυναμικό πακέτο που εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις του νέου Puma μαγνητίζουν τα βλέμματα σε κάθε πέρασμά του.

Από την έκδοση Puma ST Line, στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν μεταξύ άλλων ζάντες 17”, φώτα LED, σπορ προφυλακτήρες με εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα, προβολείς ομίχλης, γρίλια με ενεργό διάφραγμα, πτέρυγα πίσω αεροτομή, νικελένια απόληξη εξάτμισης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, φρύδια στους θόλους των τροχών βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά.

Η πλουσιότερη ST-Line X ξεχωρίζει εξωτερικά από τις ζάντες 18” και τα φιμέ πίσω τζάμια, ενώ η πολυτελής ST-Line V αποδεικνύει την υπεροχή της με τις νίκελ λεπτομέρειες σε γρίλια, εισαγωγές αέρα, μαρσπιέ, πλαίσιο παραθύρων και διαχύτη, τα full-LED φώτα και τη μεγαλύτερη αεροτομή.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση ST ξεχειλίζει από δυναμισμό χάρη στις ζάντες 19” που κρύβουν πίσω τους κόκκινες δαγκάνες για τα φρένα, το μαύρο πλαίσιο στις εισαγωγές αέρα, τη μαύρη οροφή που καταλήγει στη μεγάλη αεροτομή και τον εντυπωσιακό διαχύτη με τις διπλές νικελένιες απολήξεις της εξάτμισης στην ουρά.

Ford Puma

Τεχνολογία και πρακτικότητα στην καμπίνα
Στο εσωτερικό συναντάμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” με παραμετροποιήσιμα γραφικά, κεντρική οθόνη αφής 8” που φιλοξενεί το εύχρηστο infotainment SYNC 3, καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ποιοτικές επενδύσεις σε ταμπλό, πόρτες και οροφή, flat-bottomed τριάκτινο τιμόνι με δερμάτινη επένδυση και ενσωματωμένα πλήκτρα, σπορ λεβιέ ταχυτήτων από αλουμίνιο και πολλά άλλα που προετοιμάζουν τον οδηγό για μια αξέχαστη οδηγική εμπειρία. Το ταχύτατο Puma ST προσθέτει αγωνιστικά καθίσματα Recaro, ημί-δερμάτινες επενδύσεις, εμβλήματα «ST» και σπορ πατήματα των μαρσπιέ.

Το προηγμένο πακέτο Driver Assistance Pack περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που ενισχύουν την ασφάλεια των επιβατών και κάνουν την οδήγηση εύκολη και ξεκούραστη.

Εκτός από την κορυφαία τεχνολογία, η ευρύχωρη 5θέσια καμπίνα του Ford Puma κρύβει εκπλήξεις πρακτικότητας, όπως το αδιάβροχο και εύκολα καθαριζόμενο MegaBox που βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία.

Ford Puma

Προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα
Σήμερα, η αγορά του νέου Ford Puma είναι πιο εύκολη από ποτέ, χάρη στα προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα Ford Bonus που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση Ford Finance προσφέρει χαμηλό επιτόκιο από 0,99%, διάρκεια δανείου από 12 έως 60 μήνες, οκτώ χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δωρεάν εξοπλισμό για το Ford Puma.

Ενδεικτικά, μπορείτε να κάνετε δικό σας το Puma ST-Line 1.0T 125PS mHEV σε απόχρωση Blazer Blue με προκαταβολή €8.600 και ιδιαίτερα χαμηλή σταθερή μηνιαία δόση €188,43 για 84 μήνες (ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 5,99%, ποσό χρηματοδότησης €12.652, αξία αυτοκινήτου €21.252).

Αν θέλετε να ζήσετε από κοντά την απολαυστική εμπειρία οδήγησης ενός Ford, μπορείτε να ζητήσετε ένα test drive πατώντας εδώ. Μάθετε περισσότερα για το νέο Puma και διαμορφώστε το δικό σας μοντέλο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ή επισκεφθείτε το δίκτυο αντιπροσώπων Ford σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube