Ford Puma: 5 πράγματα που το κάνουν μοναδικό

Ford Puma: 5 πράγματα που το κάνουν μοναδικό

Tο Ford Puma είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο στην γκάμα της Ford και ένα από τα ικανότερα compact SUV της αγοράς σήμερα. Που στηρίζει αυτή του την επιτυχία όμως;

Η Ford έχει καταφέρει και έχει περάσει όλα τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν ως φίρμα και στο Puma, καθιστώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σημείο αναφοράς στη δημοφιλή κατηγορία των compact SUV. Αυτή του η επιτυχία και η αναγνώρισή του από το κοινό της κατηγορίας, βασίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες. Αυτοί είναι η μοντέρνα compact σχεδίαση, οι αποδοτικοί του κινητήρες, το σύστημα Megabox στο χώρο αποσκευών, το προηγμένο σύστημα infotainment Ford SYNC 3 και βεβαίως η κορυφαία οδική του συμπεριφορά. 

Compact σχεδίαση και σπορ χαρακτήρας
Σχεδιαστικά το Ford Puma εκφράζει σπορ και δυναμικό χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει. Το compact αμάξωμά του διακρίνεται για τις έντονες ακμές και την αρμονία τους με τις καμπύλες επιφάνειες, συνθέτοντας ένα επιβλητικό σύνολο, ενώ τα σπορ χαρακτηριστικά του τονίζονται και από τις λεπτομέρειες των εκδόσεων ST-Line, ST-Line X και ST-Line V, με την τελευταία να διακρίνεται και για τον πλούσιο εξοπλισμό της. Σε κάθε περίπτωση, το μοναδικό στυλ και ο σπορ χαρακτήρας του Puma δεν περνάνε απαρατήρητα, προσφέροντας παράλληλα και μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης μέσα από μια πλούσια γκάμα χρωμάτων και αξεσουάρ.

ford puma

Αποδοτικοί κινητήρες και ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης
Σε πλήρη αρμονία με την εξωτερική του εμφάνιση, το νέο Ford Puma διαθέτει και την ψυχή ενός σπορ και ικανότατου SUV, μέσω της προσφερόμενης γκάμας κινητήρων του. Μέσα σε αυτή την γκάμα ξεχωρίζει ο EcoBoost του 1,0 lt ο οποίος διατίθεται σε δύο αποδόσεις με 125 PS ή 155 PS και συνδυάζεται σε κάθε περίπτωση είτε με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT κιβώτιο των 7 σχέσεων. Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του κινητήρα αποτελεί το 48 V ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης που ενσωματώνει, προσφέροντας επιπλέον ώθηση 16 PS στις επιταχύνσεις και χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης κατά 20%. Η γκάμα του συμπληρώνεται από τον οικονομικό και αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα EcoBlue των 1,5 lt με απόδοση 120 PS. Όλες οι επιλογές διακρίνονται επιπλέον για τις πολύ καλές επιδόσεις τους, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική οδηγική εμπειρία που χαρίζει το Ford Puma σε όλες τις εκδόσεις του.

ford puma

High-tech συστήματα
Άλλο ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Ford Puma είναι το σύγχρονο και εύκολο στη χρήση σύστημα πολυμέσων SYNC 3 που διαθέτει και που κοσμεί το όμορφο και ποιοτικό εσωτερικό του. Αυτό το σύστημα προσφέρει μεγάλες επιλογές συνδεσιμότητας με smartphone και ενημερώσεις over the air, ενώ η γρήγορη και υψηλής ευκρίνειας οθόνη των 8” προσφέρει πλήρη χειρισμό των συστημάτων με απλό, εύχρηστο και ευχάριστο τρόπο. Τη high-tech ατμόσφαιρα του Puma συμπληρώνουν το κορυφαίας απόδοσης ηχοσύστημα της B&O με 10 ηχεία και ισχύ 675 W, αλλά και ο όμορφος και σύγχρονος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Megabox και καθίσματα με μασάζ
Το Ford Puma πλαισιώνεται και από κάποιες καινοτόμες ιδέες και λύσεις που το καθιστούν ξεχωριστό. Αρχικά διακρίνεται στον τομέα της άνεσης των επιβατών προσφέροντας ικανοποιητικούς χώρους και πρακτικότητα, ενώ την άνεση έρχεται να απογειώσει το προαιρετικό σύστημα καθισμάτων με λειτουργία μασάζ 3 προγραμμάτων για τους εμπρός επιβάτες. Το μεγάλο του highlight ωστόσο είναι το σύστημα «MegaΒox» που διαθέτει στο χώρο αποσκευών, κάτω από το δάπεδο. Αυτό το σύστημα προσφέρει έναν ακόμα αποθηκευτικό χώρο 80 lt στον οποίο μπορούν να χωρέσουν αντικείμενα με ύψος έως 115 εκατοστά και διαθέτει επίσης αδιάβροχη επένδυση και τάπα αποστράγγισης, για να καθαρίζεται εύκολα με νερό.

​​​​ford puma

Puma στο δρόμο
Ως γνήσιο Ford, το Puma δε θα μπορούσε να μην διακρίνεται στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αποτελώντας και σε αυτόν τον τομέα, το σημείο αναφοράς για τα δεδομένα της κατηγορίας. Βασική υπεύθυνη για την ευχάριστη και σπορ εικόνα του στο δρόμο είναι η καλορυθμισμένη του ανάρτηση που συνδυάζει εντυπωσιακά την ποιοτική και άνεση κύλιση με το απολαυστικό κράτημα. Η κορυφαία εμπειρία οδήγησης που προσφέρει το Puma, συμπληρώνεται από την εξαιρετική αίσθηση που προσφέρει μέσω των χειριστηρίων του, όσο και από την αμεσότητα και την ακρίβεια στον χειρισμό του, αλλά και από την αποδοτικότητα και απόκριση των κινητήρων του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube