Ford Mustang Mach-E: Ο νέος ηγέτης των ηλεκτρικών οχημάτων;

Ford Mustang Mach-E: Ο νέος ηγέτης των ηλεκτρικών οχημάτων;

Η ηλεκτρική Mustang Mach-E της Ford αναδείχθηκε το best-seller μοντέλο της Νορβηγίας και ο κυρίαρχος των ηλεκτρικών οχημάτων συνολικά!

Μπορεί η αγορά της Νορβηγίας να μη συγκρίνεται σε πωλήσεις με τη γερμανική, τη γαλλική ή την ισπανική, εμφανίζει όμως ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. «Αγαπά» τα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως και κάθε τι «πράσινης» φιλοσοφίας, δείχνοντας ουσιαστικά την τάση που θα ακολουθηθεί και από τις υπόλοιπες αγορές σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, οι Νορβηγοί, έχουν αφήσει πίσω τους τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας και επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους ηλεκτρικά μοντέλα και plug-in hybrid ή υβριδικά. Με την πανδημία να δείχνει σιγά-σιγά σημάδια εξασθένισης, η νορβηγική αγορά σημείωσε άλμα στις πωλήσεις νέων οχημάτων τον Μάιο.

Για την ακρίβεια, ταξινομήθηκαν 11.719 νέα «πράσινα» μοντέλα ήτοι το 83,3% του συνόλου των νέων ταξινομήσεων! Από τα 11.719 μοντέλα, τα 8.498 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα 3.221 plug-in hybrid και υβριδικά. Μάλιστα από την αρχή του έτους, η νορβηγική αγορά έχει καταγράψει σχεδόν 52.000 πωλήσεις νέων οχημάτων, με τα BEV και τα PHEV να καταλαμβάνουν το 82% των συνολικών πωλήσεων.

ford

Best-seller μοντέλο της αγοράς συνολικά, αναδείχθηκε η νέα Mustang Mach-E της Ford με 1.384 πωλήσεις (9,8% μερίδιο αγοράς), εκθρονίζοντας από την κορυφή, το best-seller του Απρίλη, το ID.4 της VW. 

Μάλιστα, το μοντέλο της VW (774 ταξινομήσεις) υποχώρησε στην τρίτη θέση του πίνακα των πωλήσεων αντικρίζοντας την πλάτη του συγγενικού μοντέλου, Skoda Enyaq iV (795 ταξινομήσεις). Την πρώτη 5άδα, συμπλήρωσαν τα Tesla Model 3 (504 ταξινομήσεις) και Mercedes-Benz EQC (492 ταξινομήσεις).

Συνολικά πάντως από την αρχή του χρόνου στην πρώτη θέση των πωλήσεων εναλλάσσονται τα plug-in hybrid Volvo XC40 και Toyota RAV4.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube