Ford Mustang Mach-E GT: Συναρπαστική ηλεκτρική απόδοση

Ford Mustang Mach-E GT: Συναρπαστική ηλεκτρική απόδοση

Η Ford έρχεται να προσθέσει τη νέα έκδοση GT στη γκάμα της Mustang Mach-E, ανεβάζοντας σε νέα επίπεδα το δυναμισμό και τις επιδόσεις του ηλεκτρικού της SUV.

Η έλευση του συγκεκριμένου μοντέλου σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη σπορ, ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Geert van Noyen, επί κεφαλής του Vehicle Dynamics στη Ford Ευρώπης, «η Mustang Mach-E GT επιδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητες των αμιγώς ηλεκτρικών κινητήρων, να προσφέρουν μία διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης». Και πράγματι, τα νούμερα που τη συνοδεύουν έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό τον ισχυρισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Με συνολική ισχύ 487 ίππους, οι οποίοι αποδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο αποδοτικών ηλεκτροκινητήρων, το κορυφαίο SUV της Ford είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε διάστημα μόλις 3,7”! Όσο για τη διαθέσιμη ροπή, των 860 Nm, ξεπερνά οποιοδήποτε ειδικό όχημα της εταιρίας παρουσιάστηκε ποτέ στην Ευρώπη, ακόμα και το κορυφαίο Ford GT! 

Οι υπεύθυνοι εξέλιξης δεν θέλησαν απλά να φτιάξουν μία πιο γρήγορη έκδοση του ηλεκτρικού τους SUV. Μελέτησαν σε βάθος το όλο project και προχώρησαν σε μία σειρά βελτιώσεων που οδήγησε σε ένα νέο κόσμο επιδόσεων και δυναμισμού. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, συναντάμε μία σειρά από σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα, παρέα με ένα νέο σετ τροχών ελαφρού κράματος 20” και με δυο ειδικούς για την περίσταση χρωματισμούς, Cyber Orange και Grabber Blue.

Ford Mustang Mach-E GT

Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς οι μηχανικοί της φίρμας μείωσαν την απόσταση του πατώματος από το έδαφος στα 13 cm και, το κυριότερο, αντικατέστησαν τη συμβατική ανάρτηση με ένα νέο σύστημα MagneRide, μαγνητικών σωματιδίων. Χάρη στη state-of-the-art λειτουργία του τελευταίου, μπορεί να μεταβάλλεται η σκληρότητα ανά πάσα στιγμή και με μεγάλη ταχύτητα, χαρίζοντας έτσι κορυφαία οδική συμπεριφορά, σε κάθε οδόστρωμα. Παράλληλα, με την προσθήκη ενός ενισχυμένου συστήματος πέδησης της Brembo, με 4πίστονες δαγκάνες μπροστά και αεριζόμενους δίσκους 385 mm, εξασφαλίζουν την απαραίτητη δύναμη πέδησης, που δεν εξασθενεί ακόμα και μετά από παρατεταμένα φρεναρίσματα πανικού. 

Πέρα από τα τρία -διαθέσιμα από τις βασικές εκδόσεις- προγράμματα οδήγησης, Whisper, Active και Untamed, εδώ προστίθεται και το Untamed Plus. Το συγκεκριμένο βελτιώνει περαιτέρω μία σειρά παραμέτρων όπως η απόκριση στο γκάζι, ο παραγόμενος ήχος, η ακαμψία της ανάρτησης, η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και η σταθερότητα στην απόδοση των ηλεκτροκινητήρων σε απαιτητικά σενάρια κίνησης, όπως για παράδειγμα στην πίστα. 

Ford Mustang Mach-E GT

Ο οδηγός, καθισμένος σε ένα εξαιρετικής πλευρικής στήριξης κάθισμα Ford Performance, έχει στη διάθεσή του όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά ασφάλειας και άνεσης, καθώς και μία κορυφαίας ευκρίνειας οθόνη 15,5”. Μέσω αυτής μπορεί να συνδεθεί με τον έξω κόσμο, να κατεβάσει over-the-air αναβαθμίσεις, να ελέγξει τον περιβάλλοντα χώρο από τις 360ο κάμερες του αυτοκινήτου και, φυσικά, να απολαύσει την αγαπημένη του μουσική από το βραβευμένο ηχοσύστημα 560W της B&O.

Αναφορικά με την αυτονομία, η Mustang Mach-E GT κρύβει στο πάτωμά της ένα μεγάλο συσσωρευτή ιόντων λιθίου, ωφέλιμης χωρητικότητας 88 kWh. Η ενέργειά του επαρκεί για 500 km κίνησης, ενώ η φόρτιση μπορεί να γίνει ταχύτατα, σε ένα δίκτυο DC 150 kW. Ενδεικτικά, με μόλις 10 λεπτά φόρτισης το αυτοκίνητο κερδίζει 99 km αυτονομίας, ενώ μία φόρτιση 45 λεπτών αρκεί για να γεμίσει τη μπαταρία από το 10 στο 80%. 

Ford Mustang Mach-E GT

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο ηλεκτρικό SUV. Ένα μοντέλο που συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής σε ασφάλεια, άνεση και ηλεκτρική διαχείριση, ενώ ταυτόχρονα κερδίζει τον τίτλο του γρηγορότερου σε επιτάχυνση πενταθέσιου αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε ποτέ η Ford Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube