Ford Kuga PHEV: Ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας

Ford Kuga PHEV: Ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας

Με πωλήσεις υπερδιπλάσιες από αυτές του δεύτερου στην αγορά της Ευρώπης για το έτος 2022, το Ford Kuga PHEV παραμένει κυρίαρχο, από κάθε άποψη.

Η κατηγορία των plug-in hybrid αυτοκινήτων εξασφαλίζει θα λέγαμε την απόλυτη ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και οικονομίας. Μοντέλα τα οποία συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των δύο κόσμων -των συμβατικών και ηλεκτρικών κινητήρων- προς όφελος του χρήστη. Και στην κορυφή όλων αυτών, από εμπορικής απόψεως, παραμένει για μία ακόμα χρονιά ακλόνητο το Ford Kuga PHEV.

Η Ford δείχνει να διαθέτει το κοκαλάκι της νυχτερίδας σε ό,τι αφορά στη γκάμα των SUV της. Έχει καταφέρει να παρουσιάσει μοντέλα που κερδίζουν το κοινό με την πρώτη ματιά. Είναι όμορφα σχεδιαστικά, απόλυτα πρακτικά, με οδική συμπεριφορά και επιδόσεις που κερδίζουν τον απαιτητικό οδηγό. Ταυτόχρονα, διαθέτουν ένα εξελιγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο, όπου εγγυάται ασφάλεια και μία εξαιρετική εμπειρία στη χρήση. 

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν σε υπερθετικό βαθμό την προσωπικότητα του Ford Kuga, ειδικά όταν μιλάμε για την PHEV έκδοση του αυτοκινήτου. Εφοδιασμένο με δύο ισχυρά κινητήρια σύνολα -ένα συμβατικό κινητήρα βενζίνης απόδοσης 152 PS και έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα 132 PS- είναι σε θέση να συνδυάσει τις υψηλές επιδόσεις με μία αξιοσημείωτη οικονομία στη χρήση, που θα ζήλευε ακόμα και αυτοκίνητο πόλης.

Ford Kuga PHEV

Χάρη στο μεγάλο συσσωρευτή ιόντων λιθίου 14,4 kWh που βρίσκεται τοποθετημένος στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μπορεί εύκολα να βγάλει μία ή ακόμα και δύο ημέρες καθημερινών μετακινήσεων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια. Να κινείται στην πόλη ή στην εθνική χωρίς να καταναλώσει σταγόνα βενζίνης!

Ο κατασκευαστής κάνει λόγο για μία ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 64 km, με τις εκπομπές ρύπων να περιορίζονται μόλις στα 22 gr CO2/ km. Συνυπολογίστε λοιπόν την ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, καθώς και τις σημαντικές φοροελαφρύνσεις, που το καθιστούν ιδανικό σαν επιλογή για οικογένειες, στελέχη αλλά και όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητό που να τους προσφέρει τα πάντα. 

Η μπαταρία του Kuga μπορεί να φορτίσει άνετα μέσα σε ένα βράδυ σε οικιακή πρίζα 230V και σε λιγότερο από 3,5 ώρες με τον ταχυφορτιστή Ford W-Box. Ακόμα όμως και να αδειάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναλαμβάνει δράση ο 4κύλινδρος 2,5λιτρος βενζινοκινητήρας που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson. Η οικονομική του λειτουργία, σε συνδυασμό με το έξυπνο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων και την προηγμένη υβριδική διαχείριση εξασφαλίζουν στο τέλος της μέρας ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις. Ενδεικτική είναι η πραγματική δοκιμή οικονομίας του περιοδικού DRIVE την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Ford Kuga PHEV

Κατά τα άλλα, το Ford Kuga PHEV εφοδιάζεται με μία σειρά από πρακτικές τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης. Χάρη στην εφαρμογή FordPass για smartphones, ο χρήστης διαθέτει ανά πάσα στιγμή απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου του. Το SYNC 3, σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, διαθέτει μία μεγάλη, ευκρινή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και διακρίνεται για τις λειτουργίες και την ευκολία στη χρήση. Όσο για τη σουίτα ηλεκτρονικών ασφάλειας και υποβοήθησης του έργου του οδηγού, περιλαμβάνει όλα τα νεότερα συστήματα της αγοράς. 

Τι απομένει; Ένα πραγματικά ευρύχωρο και ήσυχο εσωτερικό, κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας. Μία καμπίνα ικανή να αναβαθμίσει την εμπειρία της μετακίνησης. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό για το πως το Ford Kuga PHEV καταφέρνει από τη στιγμή που παρουσιάστηκε να διατηρεί τα ηνία της κατηγορίας, αφήνοντας με διαφορά πίσω του τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube