Ford Kuga PHEV: Νο1 σε πωλήσεις το 2021 σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ford Kuga PHEV: Νο1 σε πωλήσεις το 2021 σε ολόκληρη την Ευρώπη

Όντας ένα από τα κορυφαία σε τεχνολογία plug-in hybrid οχήματα, το Ford Kuga δικαίως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων οδηγών. Ένα κομψό και πρακτικό SUV που δεν του λείπει τίποτα!

Σύμφωνα με τα επίσημα Ευρωπαϊκά στοιχεία του έτους 2021, το Ford Kuga στέφθηκε πρωταθλητής των πωλήσεων στην κατηγορία των αυτοκινήτων PHEV. Η εμπορική του επιτυχία φάνηκε από νωρίς, καθώς με την πρακτικότητα, την οικονομία στη χρήση και, φυσικά, με το εξελιγμένο τεχνολογικό του υπόβαθρο, κατάφερε να πιάσει τον παλμό του αγοραστικού κοινού. 

Η Ford διαθέτει μεγάλη εμπειρία από SUV προτάσεις. Ειδικά όμως για την περίπτωση του Kuga, δείχνει να ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε ό,τι αφορά στα συστήματα κίνησης, προσφέρει μία πλήρη γκάμα, ικανή να εξυπηρετήσει τους πάντες. Από συμβατικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, ήπια υβριδικά, μέχρι και το κορυφαίο Kuga PHEV. Μία έκδοση με πλούσιο εξοπλισμό, δυναμικές επιδόσεις και ταυτόχρονα οικονομία στη χρήση, σε βαθμό που μόνο ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπορεί να επιτύχει.

Ο ηλεκτροκινητήρας με τον οποίο είναι εφοδιασμένο αποδίδει 132 PS και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες στην εθνική οδό. Σε συνδυασμό, δε, με τη μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου, των 14,4 kWh, προσφέρει αυτονομία 56 km με βάση τον κύκλο WLTP. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει ένας αποδοτικός, ιδιαίτερα οικονομικός κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η συνδυαστική ισχύς των δύο συνόλων αγγίζει τους 225 ίππους, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 9,2” και τελική ταχύτητα 200 km/h.

Ford Kuga

Tο Kuga Plug-in Hybrid διατίθεται με καλώδιο οικιακής φόρτισης στο βασικό του εξοπλισμό. Με τη χρήση όμως ενός επιτοίχιου φορτιστή Ford Wallbox, εξασφαλίζεται ένας πολύ γρηγορότερος χρόνος φόρτισης, μόλις 3,5 ωρών, από το 0 έως το 100%. 

Κορυφαίο ηλεκτρονικό υπόβαθρο
Η Ford δεν περιορίζεται στις τετριμμένες τεχνολογικές ευκολίες. Δίνει στον οδηγό μία νέα διάσταση, μέσω συστημάτων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ενδεικτική είναι η πανοραμική κάμερα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, που προβάλει μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford SYNC 3. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να έχει άμεση εικόνα του δρόμου, δεξιά και αριστερά, ακόμα και όταν βγαίνει από στενά χωρίς καλή ορατότητα. 

Ενδιαφέρον είναι επίσης το Head-up Display, όπου προβάλλει βασικές ενδείξεις επάνω στο παρμπρίζ, όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, ενδείξεις του cruise control και δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR). Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να διαβάζει τις σχετικές πληροφορίες, ακόμα και φορώντας πολωτικά γυαλιά ηλίου, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο. 

Ford Kuga

Τέλος, με την εφαρμογή FordPass για κινητά τηλέφωνα, μπορεί κάποιος να ελέγχει απομακρυσμένα το αυτοκίνητό του. Να βλέπει πληροφορίες για τις διαδρομές και αναφορές για την κατανάλωση καυσίμου, που θα τον βοηθήσουν να ελέγχει τα έξοδα κίνησης. Με το Brake Coach μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που φρενάρει, ώστε να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου. Το EV Coach πάλι, θα βοηθήσει στην επαναφόρτιση της υβριδικής μπαταρίας, με την τεχνολογία της αναγεννητικής πέδησης.

Το Kuga PHEV προσφέρεται από τη Ford σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, για τα όσα προσφέρει, με 2,99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube