Ford Kuga PHEV: Best seller Plug-In Hybrid στην Ευρώπη το 2021

Ford Kuga PHEV: Best seller Plug-In Hybrid στην Ευρώπη το 2021

Με κορυφαία τεχνολογία συνολικά, το Ford Kuga PHEV είναι ένα σύγχρονο και πρακτικό SUV που καταναλώνει ελάχιστη βενζίνη και σέβεται το περιβάλλον.

Τα επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2021, ανέδειξαν κυρίαρχο στην κατηγορία των PHEV μοντέλων την αντίστοιχη έκδοση του Ford Kuga. Ήταν μια πορεία που άρχισε να διαφαίνεται από την παρουσίαση της εν λόγω έκδοσης και έκτοτε συνεχίζεται ακάθεκτη.

Με πληρέστατη γκάμα κινητήρων και συστημάτων κίνησης, το Kuga έπιασε αμέσως τον παλμό του αγοραστικού κοινού, διαθέτοντας συμβατικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, ήπια υβριδικά, καθώς και το Ford Kuga PHEV. Μία έκδοση με κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, ισχυρές επιδόσεις μα ταυτόχρονα την οικονομία στην καθημερινή χρήση που μόνο ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να επιτύχει.

Ford Kuga PHEV

Πλάι στον κινητήρα βενζίνης υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με 132 PS, ο οποίος επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά ακόμα και σε υψηλή ταχύτητα στην εθνική οδό. Ο συγκεκριμένος κινητήρας σε συνδυασμό με τη μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου που χωράει 14,4 kWh, και με τη βοήθεια ενός επιτοίχιου φορτιστή Ford Wallbox φορτίζει σε μόλις 3,5 ώρες, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 56 km με βάση τον κύκλο WLTP. Μόλις η μπαταρία αδειάσει ή εάν ζητήσεις παραπάνω δύναμη, το ηλεκτρικό μοτέρ λειτουργεί σε συνεργασία με έναν ιδιαίτερα οικονομικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και η μέγιστη συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 225 ίππους. Οπότε εξασφαλίζεται επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 9,2” αλλά και ταχύτατες προσπεράσεις ακόμα και με το αυτοκίνητο φορτωμένο.

Τεχνολογία κορυφής
Το τεχνολογικό υπόβαθρο του Kuga PHEV είναι πραγματικά κορυφαίο, κάνοντας τη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα μέσω μιας πανοραμικής κάμερας στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, προβάλλεται μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford SYNC 3, ώστε ο οδηγός να έχει ζωντανή εικόνα του δρόμου δεξιά και αριστερά, προκειμένου να βγαίνει με απόλυτη ασφάλεια ακόμα και από στενά χωρίς καθόλου καλή ορατότητα.

Ford Kuga PHEV

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το Head-up Display, το οποίο προβάλλει βασικές ενδείξεις στο παρμπρίζ. Όπως για παράδειγμα την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, ενδείξεις του cruise control αλλά και τα την οδική σήμανση (TSR). Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να διαβάζει τις σχετικές πληροφορίες, ακόμα και φορώντας πολωτικά γυαλιά ηλίου, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει το βλέμμα από το δρόμο.

Κάτι που τοποθετεί την εμπειρία χρήσης του Kuga PHEV σε ανώτερο επίπεδο, είναι και η εφαρμογή FordPass για smartphones, μέσω της οποίας κάποιος μπορεί να ελέγχει απομακρυσμένα το αυτοκίνητό του. Εντός των άλλων να βλέπει πληροφορίες για τις διαδρομές και αναφορές για την κατανάλωση καυσίμου, που θα τον βοηθήσουν να ελέγχει τα έξοδα κίνησης. Επίσης με το Brake Coach μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που φρενάρει ώστε να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου, ενώ με το EV Coach θα μεγιστοποιηθεί η επαναφόρτιση της υβριδικής μπαταρίας, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης.

Ford Kuga PHEV

Το Kuga PHEV διατίθεται από τη Ford σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, για τα όσα προσφέρει, με 2,99% επιτόκιο και οκτώ χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Αξίζει δε να υπογραμμιστεί πως μέσω του ελάχιστου κόστους μετακίνησης ελαχιστοποιεί τα πάγια κόστη καθώς και ότι στο καθεστώς εταιρικής χρήσης, ο φόρος είναι μηδενικός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube