node/43416

Το Ford Kuga παραμένει ο βασιλιάς των πωλήσεων στα PHEV

Το Ford Kuga Plug-in Hybrid παραμένει ο κυρίαρχος στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά καταγράφοντας έως και τον Οκτώβριο του 2021 τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία του στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σε συνέχεια των κορυφαίων εμπορικών επιδόσεών του στο πρώτο μισό του έτους, το νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ευρώπη. Το μοντέλο της Ford αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή των αγοραστών της Γηραιάς Ηπείρου στην κατηγορία των plug-in hybrid, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα μηνών του 2021. 

Με τους ιδιοκτήτες του να αξιοποιούν στον μέγιστο βαθμό τόσο την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 56 km που προσφέρει το αυτοκίνητο σύμφωνα με το πρότυπο WLTP όσο και τις επιδόσεις του κινητήριου συνόλου των 225 ίππων, το Kuga Plug-In Hybrid κατέγραψε την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021 περισσότερες από 42.000 πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη. Διατηρώντας έτσι το στέμμα του «πρωταθλητή πωλήσεων στην κατηγορία PHEV» και τον Οκτώβριο, όταν και σημείωσε πανευρωπαϊκά 3.788 νέες ταξινομήσεις. 

Το Kuga Plug-In Hybrid συνδυάζει τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων: Την ελευθερία κίνησης που χαρίζει ο καταξιωμένος κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Και την αθόρυβη κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων που εξασφαλίζουν σε συνδυασμό ο προηγμένος ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια και η μπαταρία υψηλής τάσης των 14,4 kWh. Έτσι, το νέο Kuga PHEV συνιστά την απόλυτη λύση για κίνηση σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτό καθοριστική είναι η συμβολή των προφίλ οδήγησης EV Auto, EV Now, EV Later και ΕV Charge, τα οποία προσφέρουν στον οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος πότε και πώς να αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης. Η τελευταία έχει την ικανότητα να ανακτά ενέργεια μέσω αναγεννητικής πέδησης, καθώς φυσικά και από εξωτερική πηγή φόρτισης –για παράδειγμα, σε παροχή 230V η πλήρωσή της με ηλεκτρική ενέργεια ολοκληρώνεται σε λιγότερο από έξι ώρες.

Ford Kuga

Σε αυτή τη διαδικασία, ο οδηγός του νέου Ford Kuga Plug-in Hybrid έχει στο πλευρό του την μοναδική εφαρμογή FordPass, η οποία αναβαθμίζει την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος. Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου app, το οποίο είναι συμβατό με όλα τα σύγχρονα smartphone, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε σημείο επιθυμεί το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την εκάστοτε αυτονομία που προσφέρει. Επίσης, η εφαρμογή FordPass προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού του κατάλληλου σταθμού φόρτισης, ενώ ειδικά σχεδιασμένες λειτουργίες βοηθά τον οδηγό να αξιοποιεί στον μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, για να επωφελούνται από τα εκάστοτε «νυκτερινά» τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νέο Ford Kuga PHEV έχει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,2 lt/100 km, εκπομπές CO2 από 22 g/km, σύμφωνα με τα πρωτόκολλο WLTP, και ΛΤΠΦ στη χώρα μας κάτω από €40.000. Γεγονός που προσφέρει στον χρήστη του επιπλέον οφέλη όπως ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και μηδενικό επίσης φόρο εταιρικής χρήσης. Διατίθεται με χρηματοδότηση Ford Finance με επιτόκιο 1,99%, προστασία τιμής και οκτώ χρόνια εγγύηση Ford.