Ευρωπαϊκή αγορά: Προβλέπεται συρρίκνωση 2% για το 2020

Ευρωπαϊκή αγορά: Προβλέπεται συρρίκνωση 2% για το 2020

Οι αυστηροί κανονισμοί που υιοθέτησε η ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων είναι μια από τις αιτίες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος, ανέφερε ο ACEA, τονίζοντας ότι τα καλύτερα χρόνια των αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται πίσω. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων προβλέπεται να μειωθούν κατά 2% το 2020, ανέφερε ο ACEA, σημειώνοντας ότι το  2019 καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 1,2% ειδικά μετά από τις πολύ καλές επιδόσεις του Δεκεμβρίου του 2019.  

«Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες αλλαγής για τον τομέα μας είναι η ανάγκη αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών ανησυχιών», δήλωσε ο Πρόεδρος του  ACEA Michael Manley, συμπληρώνοντας πως «τα καλά νέα είναι ότι οι οδικές μεταφορές με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα είναι δυνατές.  Πολλά πρέπει να αλλάξουν τις επόμενες δεκαετίες, είπε.

Η Ευρώπη δεν είναι η μόνη περιοχή που αντιμετωπίζει ένα σκληρό 2020 για τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως, είδε τη δεύτερη ετήσια πτώση πέρυσι.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πιέσεις σε διάφορα μέτωπα, με εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και κανονισμούς που θέτουν σε εφαρμογή αυτό και το επόμενο έτος με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ένα φωτεινό σημείο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η άνοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αυξηθούν κατά 32% φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτά θα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχιζόμενη επιτυχία των εταιρειών αυτοκινήτων, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει σαν όριο τα 95 gr CO2/km , με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να είναι αντιμέτωπες με υπέρογκα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube