Ευρωπαϊκή αγορά: Αύξηση πωλήσεων αλλά απέχει πολύ ακόμη από την προ-COVID εποχή

Ευρωπαϊκή αγορά: Αύξηση πωλήσεων αλλά απέχει πολύ ακόμη από την προ-COVID εποχή

Ποιες είναι οι μάρκες που κατάγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις. 

Για τρίτο συνεχή μήνα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν σε σχέση με τα... καταθλιπτικά επίπεδα στα οποία είχαν βρεθεί πέρυσι κατά την περίοδο της πανδημίας. 

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 74% τον Μάιο (έφτασαν τα 1,08 εκατ. αυτοκίνητα), σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι σε πολλές χώρες κάποιοι περιορισμοί εξακολουθούν να υφίστανται. Όμως σε σχέση με τον Μάιο του 2019, οι ταξινομήσεις εξακολουθούν να υπολείπονται και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνει το 25%. 

Το συμπέρασμα είναι πως η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων ανακάμπτει αργά. Επιπλέον, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν περιοριστεί παγκοσμίως την παραγωγή τους, εξαιτίας της έλλειψης microchip. Η Ford Motor Co. έχει προγραμματίσει μακροχρόνια παύση λειτουργίας για τα δύο γερμανικά εργοστάσιά της, ενώ η Volkswagen AG και η Daimler AG θέτουν τους εργαζόμενους σε κυβερνητικά προγράμματα στήριξης των μισθών, καθώς πολλές γραμμές παραγωγής έχουν παγώσει. 

Οι όποιες ελπίδες και αισιοδοξία έχουν να κάνουν με την άνοδο των πωλήσεων στα EV, καθώς οι καταναλωτές όλο και περισσότερο μετακινούνται προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Αναφορικά με τις επιδόσεις κατασκευαστών, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 94% για τον όμιλο VW, 61% για τη Stellantis και 26% για τη Renault SA, σε σχέση με πέρυσι. Στις premium μάρκες η BMW κατέγραψε αύξηση της τάξης του 96%, και η Daimler 49%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube