Ευρωπαϊκή αγορά: Αύξηση 14,4% για τον Σεπτέμβριο

Ευρωπαϊκή αγορά: Αύξηση 14,4% για τον Σεπτέμβριο

Δείτε αναλυτικά πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν σε κάθε χώρα - Renault και VW είδαν τα περισσότερα κέρδη στα ταμεία τους. 

Οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 14,4% το Σεπτέμβριο και οδήγησαν σε ισχυρά κέρδη μάρκες όπως η Volkswagen και η Renault, σύμφωνα με επίσημα  στοιχεία.

Η αύξηση οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο χαμηλό όγκο πωλήσεων που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν οι ταξινομήσεις μειώθηκαν σημαντικά μετά την εισαγωγή των προτύπων εκπομπής WLTP.

Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν στα 1,29 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον προηγούμενο μήνα από 1,12 εκατομμύρια το 2018.Αντίθετα τον Αύγουστο είχε σημειωθεί μείωση της τάξης του 8,6%.

Τέσσερις από τις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν διψήφιο ρυθμό αύξησης τον περασμένο μήνα, ενώ η Γερμανία ξεπέρασε τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, με αύξηση 22,2%, σύμφωνα με το δείκτη ACEA.

Οι πωλήσεις στη Βρετανία αυξήθηκαν σε ένα μέτριο ποσοστό (1,3%), καθώς οι «αβεβαιότητες που σχετίζονται με το Brexit συνέχισαν να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών», πρόσθεσε ο ACEA.

Τον περασμένο μήνα, η Volkswagen είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 58% και οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν κατά 30%. Οι πωλήσεις της Alfa Romeo της Fiat Chrysler αυξήθηκαν κατά 26%.Εντυπωσιακή η άνοδος της Porsche που σημείωσε αύξηση 252%!

Η Nissan ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους μεταξύ των μεγάλων εμπορικών σημάτων, με μείωση των πωλήσεων κατά 7%.

Μεταξύ των premium μαρκών, οι πωλήσεις της Audi αυξήθηκαν κατά 39%, σημειώνοντας καλύτερη επίδοση από τους ανταγωνιστές της όπως η Mercedes-Benz και η Volvo, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 9,9% και 9,3% αντίστοιχα. Αντίθετα η BMW κατέγραψε μείωση κατά 6,6%.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ

sal

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube