Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην ελληνική αγορά

Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην ελληνική αγορά

Με την εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μαρούσι, η BYD ξεκινά επίσημα την πορεία της στην ελληνική αγορά, με τον Όμιλο Σφακιανάκη να είναι ο επίσημος διανομέας.

BYD

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου, στον εμβληματικό χώρο του Ζάππειου, ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοίνωσε την έναρξη πωλήσεων στην ελληνική αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων της BYD, του κορυφαίου κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας (New Energy Vehicles) στον κόσμο.

Παράλληλα, σηματοδότησε ένα ακόμη ορόσημο για τη BYD στην Ευρώπη, αποτελώντας το πρώτο λανσάρισμά της  για το 2024, καθώς η μάρκα συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμες και προσιτές οικολογικές λύσεις στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

BYD

Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά
Η ΒΥD (Build Your Dreams), παγκοσμίως γνωστή για την πρωτοποριακή της τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος και την καινοτομία στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, κάνει διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό την ευρεία γκάμα των ηλεκτρικών και Plug-In Hybrid αυτοκινήτων της, εφοδιασμένων με προηγμένη τεχνολογία, ελκυστική σχεδίαση και κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD που διανέμονται στη χώρα μας από τον Όμιλο Σφακιανάκη, είναι το κόμπακτ μικρομεσαίο C-SUV BYD ATTO 3 και το πολυτελές σεντάν BYD SEAL, ενώ θα ακολουθήσουν το μικρομεσαίο πόλης BYD DOLPHIN και το μεγάλο SUV ΒΥD SEAL U, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση αμιγώς ηλεκτρική (BEV), όσο και σε έκδοση Plug-In Ηybrid (PHEV).

Τα αποκαλυπτήριά τους πραγματοποιήθηκαν σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο με έντονο συμβολισμό και ιστορική αξία για την Ελλάδα. Αυτή τη σημαντική στιγμή για τον Όμιλο Σφακιανάκη, τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς φυσικά και κορυφαία στελέχη από την ΒΥD Eυrope.

BYD

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η δημοσιογράφος και Master of Ceremony, κα Εύη Φραγκάκη καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε για τη στρατηγική βιωσιμότητας της ΒΥD και του Ομίλου Σφακιανάκη. Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, κος Σταύρος Π. Τάκη, παρουσίασε τη στρατηγική του ομίλου και το όραμα της επόμενης ημέρας, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου, η οποία σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο μίας μακροχρόνιας και δυναμικής πορείας.

«Ο Όμιλος Σφακιανάκη, με 65 χρόνια εμπειρίας, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης αυτοκινητιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Το εμπνευσμένο όραμα, η ξεκάθαρη στρατηγική, οι επενδύσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό μας, συντελούν στην επιτυχία του Ομίλου. Έχουμε την τιμή, να καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου Σφακιανάκη τον κορυφαίο κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο, τη BYD, και μαζί να οδηγήσουμε τις εξελίξεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και στην Ελλάδα», ανέφερε στην ομιλία του ο κος Σταύρος Π. Τάκη.

Από την πλευρά της BYD, o κος Michael Shu, Managing Director BYD Europe, καλωσόρισε τον Όμιλο Σφακιανάκη στην οικογένεια της BYD: «Πρόκειται για το πρώτο εθνικό λανσάρισμα της BYD στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά, καθιστώντας τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Σφακιανάκη στην Ελλάδα ιδιαίτερα σημαντική. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και μία αμοιβαία δέσμευση να εμπνεύσουμε και να προωθήσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα με μια καινοτόμο και ευρεία γκάμα προϊόντων που προσφέρει πολλαπλές επιλογές κορυφαίας τεχνολογίας και εξοπλισμού. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές και με τον συνεργάτη μας, τον Όμιλο Σφακιανάκη, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή ενός πολύ υψηλού επιπέδου πωλήσεων και υπηρεσιών after sales στους Έλληνες καταναλωτές».

BYD

Η γκάμα 
Τα δύο πρώτα μοντέλα που ενσαρκώνουν το όραμα της BYD για ένα βιώσιμο μέλλον και είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, είναι τα εξής:

BYD ATTO 3: Ένα ευρύχωρο και δυναμικό C-SUV, σχεδιασμένο για τους οδηγούς που αναζητούν υψηλές επιδόσεις σε ένα ηλεκτρικό όχημα, απολαμβάνοντας παράλληλα την άνεση και την τεχνολογία, που προσφέρουν τα συστήματα ασφάλειας και πολυμέσων. H τιμή του θα ξεκινά από τα €37.990.

BYD SEAL: Ένα δυναμικό sport sedan κατηγορίας D, με ελκυστική σχεδίαση ιδανικό για τους οδηγούς που αναζητούν την πολυτέλεια και το στιλ στην καθημερινή ηλεκτρική μετακίνησή τους. Το SEAL βρέθηκε μεταξύ των φιναλίστ στην ψηφοφορία για το «European Car of the Year 2024», ενώ διεκδικεί τον τίτλο στο «World Car Awards 2024». Η τιμή του στη χώρα μας ξεκινά από τα  €45.990

Τα μοντέλα της BYD επωφελούνται από την καινοτόμα τεχνολογία μπαταριών, Blade Battery η οποία φέρνει την επανάσταση στους τομείς της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης. Βασικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, αποτελεί δομικό μέρος του αυτοκινήτου και έχει υποβληθεί με επιτυχία στις πιο σκληρές δοκιμές παθητικής ασφάλειας, όπως το Nail Penetration Test.

Το 2023, οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων Νέας Ενέργειας της BYD ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια μονάδες, υπογραμμίζοντας τη θέση της ως παγκόσμιου ηγέτη των πωλήσεων NEV. Από την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο του 2022, η BYD έχει συνεργαστεί με τοπικούς συνεργάτες και έχει εγκαινιάσει πάνω από 250 καταστήματα σε 20 χώρες στην Ευρώπη.

BYD

Πανελλαδικό δίκτυο εκθέσεων και service
Τα δύο πρώτα καταστήματα BYD βρίσκονται στην Αθήνα (Λεωφ. Κηφισίας 57, Μαρούσι και Λεωφ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού), όπου οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να δουν από κοντά σε πρώτη φάση, τα ηλεκτρικά BYD ATTO 3 και BYD SEAL, να τα οδηγήσουν και να τοποθετήσουν τις παραγγελίες τους άμεσα.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη στοχεύοντας στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη και τη διασφάλιση του υψηλού επίπεδου υπηρεσιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την επέκταση τόσο του δικτύου λιανικής του Ομίλου όσο και του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας πάντα κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης στην πώληση και το after sales.

Πηγή: Όμιλος Σφακιανάκη


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube